Bloomberg: Αποσύρθηκαν οι Καταριανοί από την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Αποσύρθηκαν οι Καταριανοί από την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ανοίγει ο δρόμος για τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ, που φέρεται έτοιμος να αποκτήσει το 25% του συλλόγου.

Η ομάδα επενδυτών του Κατάρ με επικεφαλής τον σεΐχη Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, απέσυρε την προσφορά της για να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανέφεραν άτομα με γνώση του θέματος στο Bloomberg, ανοίγοντας το δρόμο στον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ να αποκτήσει τελικά τον έλεγχο της φημισμένης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Οι Κατάριανοι είχαν προσφέρει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια λίρες (6,1 δισ. δολάρια) για την ομάδα, ποσό μεγαλύτερο σε σύγκριση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή της αξία των 3,3 δισ. δολαρίων. Η προσφορά δεν ήταν αρκετή για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών του κλαμπ, της οικογένειας Γκλέιζερ, ανέφεραν άτομα που γνώριζαν τις απαιτήσει των Γκλέιζερ και μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Η διαδικασία υποβολής προσφορών που διαρκεί σχεδόν ένα χρόνο κατακλύζεται από καθυστερήσεις, με τις προσφορές να αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των 6 δισ. λιρών της οικογένειας Glazer, και να διχάζουν τους ιδιοκτήτες σχετικά με το αν θα πουλήσουν και σε ποια τιμή, την ώρα που έχουν δημιουργηθεί φόβοι για δικαστικές αγωγές από τους μετόχους μειοψηφίας. Το Bloomberg ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι ο Ράτκλιφ είχε αναδειχθεί ως ο πρώτος υποψήφιος για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την πρόσφατα αναθεωρημένη προσφορά του Βρετανού δισεκατομμυριούχου να του δίνει το προβάδισμα έναντι των Κατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ράτκλιφ θα μπορούσε να κάνει μια προσφορά για ορισμένες από τις μετοχές που κατέχουν τόσο οι Γκλέιζερς όσο και οι επενδυτές μειοψηφίας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ράτκλιφ μπορεί να καταλήξει με ένα αρχικό μερίδιο περίπου 25% στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να αποτιμήσει τον σύλλογο σε περισσότερα από 5 δισ. λίρες (6,1 δισ. δολάρια), ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider