Πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης και... μηχανικός: Ένας «ασυνήθιστος» 30χρονος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης και... μηχανικός: Ένας «ασυνήθιστος» 30χρονος
Υποδιευθυντής στην Quanta Utility Engineering Services και πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης. Πώς τα προλαβαίνει όλα ο 30χρονος Νικ Φινκ;

Ο 30χρονος Αμερικανός Νικ Φινκ δεν είναι ένας τυχαίος κολυμβητής: αναδείχθηκε πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, όμως αυτό, δεν το αποτρέπει να έχει και κανονική 8ωρη δουλειά, ως ηλεκτρολόγος μηχανικός! Αφού κέρδισε στα 100 μέτρα πρόσθιο ανδρών στο Πρωτάθλημα των ΗΠΑ, σε δηλώσεις του σε συνέντευξη αμέσως μετά τον αγώνα, επεσήμανε πως «είναι έτοιμος» να επιστρέψει στη δουλειά του.

«Οι συνάδελφοί μου, μέσα και έξω από την πισίνα, είναι πραγματικά υπέροχοι και με βοηθούν με το πρόγραμμά μου. Η ευελιξία στα χρονοδιαγράμματα για τις συναντήσεις και τις ώρες προπόνησης μου επιτρέπουν να κάνω ταυτόχρονα και τα 2 πράγματα που μου αρέσουν» υπογράμμισε μιλώντας στο CNBC. Αναλυτικότερα, ο Φινκ είναι υποδιευθυντής στην Quanta Utility Engineering Services, όπου εργάζεται από τον Μάρτιο. Οι συνάδελφοί του βρίσκουν τη... «διπλή» ζωή του αρκετά ενδιαφέρουσα.

«Γενικά, είναι εξαιρετικά υποστηρικτικοί με την καριέρα μου στην πισίνα, αλλά ζηλεύουν όταν πρέπει να φύγω νωρίς. Προφανώς, όμως, δεν θα ήθελαν να έχουν απογευματινές μου προπονήσεις όπως εγώ. Το πρόγραμμά μου είναι πολύ πιεστικό και αφιερώνω καθημερινά πολλές ώρες για να τα προλαβαίνω όλα» παραδέχεται. Πάντως, βρίσκει στήριξη από στη σύζυγό του, Μέλανι Μάργκαλις, η οποία είναι επίσης κολυμβήτρια της για την εθνική των ΗΠΑ. Το ζευγάρι περνά τις Κυριακές του μαγειρεύοντας για την εβδομάδα που έρχεται ώστε να έχει έτοιμο φαγητό είτε για «την πισίνα είτε για το γραφείο», όπως ισχυρίζεται.

Τον Δεκέμβριο, ο Φινκ κέρδισε 47.500 δολάρια για την επίδοσή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενώ έχει χορηγό την TYR, μια εταιρεία αθλητικών ειδών, η οποία συνεργάζεται επίσης με Ολυμπιονίκες όπως η Κέιτι Λεντέκι και ο Mάικλ Άντριου. Ο Φινκ δεν είναι ο πρώτος επαγγελματίας αθλητής με καθημερινή εργασία. Ο Γάλλος Ολυμπιονίκης στο windsurfing, Πιερ λε Κοκ είναι οδοντίατρος, η Καναδή Ολυμπιονίκης Λάνι Μάρσαντ είναι δικηγόρος και ο Αυστραλός Ολυμπιονίκης Πολ Άνταμς, είναι νοσοκόμος.

Η ισορροπία μεταξύ πρωταθλητισμού και εργασίας πλήρους απασχόλησης δεν είναι εύκολη, αλλά όταν ολοκληρωθεί η αθλητική του καριέρα, θέλει να έχει ένα «δίχτυ ασφαλείας», σε περίπτωση που προκύψει κάτι έκτακτο. Πήρε μεταπτυχιακό στην Ηλεκτρολογία και τη Μηχανική Υπολογιστών επειδή «η αθλητική σταδιοδρομία του στην πισίνα βαδίζει προς το τέλος της» και ενθουσιάζεται με τους νέους ορίζοντες και τις προκλήσεις που ανοίγονται στον δρόμο του.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να κρατάς το μυαλό σου μακριά από την πισίνα, όταν είσαι μακριά από την πισίνα. Αυτό ακριβώς δημιουργεί μια εξαιρετική ισορροπία και βελτιώνει την απόδοσή σου στο νερό» αναφέρει και είναι ευγνώμων για την ευελιξία και τις «ελευθερίες» που έχει για να μπορεί να συνδυάζει τα επαγγέλματα που επέλεξε. «Είναι πραγματικά ανεκτικοί, και είμαι σε θέση να βάλω τα πάντα σε σειρά. Ακόμα κάνω ό,τι μπορώ να κάνω στην πισίνα. Είμαι πραγματικά υπόχρεος που με άφησαν να το κάνω», καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η «βασίλισσα» του PowerPoint: «Έβγαλα 2 εκατ. ευρώ και πια δουλεύω 5 ώρες την ημέρα»

Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε δημόσιο υπάλληλο που κάπνισε 4.512 τσιγάρα στη δουλειά

Έφτιαξε «αυτοκρατορία» αξίας 1,8 δισ. ευρώ χωρίς πτυχίο - «Ακούστε το ένστικτό σας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider