Βόλος: Συνεχίζεται η έλλειψη πόσιμου νερού - Αγώνας δρόμου για το οδικό δίκτυο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βόλος: Συνεχίζεται η έλλειψη πόσιμου νερού - Αγώνας δρόμου για το οδικό δίκτυο
Αγώνας για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο Πήλιο.

Συνεχίζονται τα προβλήματα για τους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας με μέγιστο ζήτημα την επαναυδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος με καθαρό πόσιμο νερό που σύμφωνα με την ΔΕΥΑΜΒ και τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο η κανονικότητα θα επανέλθει μετά 15 - 20 ημέρες.

Το νερό που παρέχεται με ωράριο δεν είναι πόσιμο και φτάνει στα σπίτια ορισμένων περιοχών του Βόλου με ωράριο, στη συνέχεια διακόπτεται και πολλοί υγειονομικοί φορείς και επιστήμονες μιλούν για ακατάλληλο νερό ακόμη και για οικιακή χρήση.

Δεκάδες συνεργεία του Δήμου Βόλου εργάζονται για να καθαρισθούν συνοικίες όπως τα Παλιά, η Νεάπολη, το Παλαιό Λιμεναρχείο, το Οινόπνευμα και περιοχές γύρω από το Εμπορικό Κέντρο "Old City" που έχουν κατακλυσθεί από λάσπη και ανάλογες προσπάθειες γίνονται σε οδούς και γέφυρες που σάρωσε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας όταν υπερχείλισε και παρέσυρε τα πάντα πλημμυρίζοντας την πόλη του Βόλου.

Ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές

Ανυπολόγιστες καταστροφές, που δεν έχουν αποτιμηθεί, έχουν υποστεί το Συγκρότημα Τσαλαπάτα που αποτελεί ένα Πολυχώρο Μουσείων Πολιτισμού και Βιομηχανικής Παράδοσης, και με πολλά πολυτελή καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, αλλά και το κτιριακό συγκρότημα των 1ου και 4ου ΕΠΑΛ της Νέας Ιωνίας που συστεγάζει και το 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου. Ειδικά το σχολικό συγκρότημα έχει καταστραφεί ολοσχερώς τόσο κτιριακά, όσο και ο εξοπλισμός που υπήρχε.

Αποκαταστάθηκε η οδική σύνδεση Μηλίνας - Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Μαγνησίας προσπαθούν να φθάσουν στη Ζαγορά και στη συνέχεια ως το Χορευτό ώστε να αποκαταστήσουν τη σύνδεση με τον Βόλο. Ανάλογες προσπάθειες καταβάλλονται και για την σύνδεση της Μακρυνίτσας.

Από την πλευρά του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με ανακοινώσεις του εφιστά την προσοχή σε όσα σκάφη κινούνται εντός του Παγασητικού διότι από τη θεομηνία και τις πλημμύρες οι χείμαρροι που εκβάλλουν στον Παγασητικό κατέβασαν από τις πλαγιές των βουνών τεράστιες ποσότητες φερτών υλών και μεγάλους κορμούς δένδρων που επιπλέουν στη θάλασσα και μπορεί να προκαλέσουν ζημιές σε περίπτωση πρόσκρουσης σε αυτούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυροσβεστική: Όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν αδιάλειπτα το έργο τους – Επιχειρήσεις πόρτα-πόρτα σε κάποιες περιοχές

Θεσσαλία: Στους 2.227 οι πολίτες που απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Άνοιξε η πλατφόρμα πρώτης αρωγής για τους πληγέντες του Daniel - Αναλυτικά όλα τα μέτρα στήριξης

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider