Βρετανία: Τα προβλήματα στα αεροδρόμια θα διαρκέσουν ημέρες, προειδοποιεί ο υπουργός Μεταφορών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Τα προβλήματα στα αεροδρόμια θα διαρκέσουν ημέρες, προειδοποιεί ο υπουργός Μεταφορών
Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν χθες Δευτέρα--μια από τις ημέρες με τις περισσότερες μετακινήσεις ταξιδιωτών στην χώρα--καθώς οι ελεγκτές αναγκάστηκαν να εισάγουν χειροκίνητα τα σχέδια πτήσεων.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε στις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις από τη Βρετανία, έπειτα από το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στα συστήματα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, θα χρειαστεί μέρες να αποκατασταθεί, ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Μαρκ Χάρπερ, τονίζοντας ότι δεν θεωρείται πως το τεχνικό πρόβλημα είναι αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης.

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν χθες Δευτέρα -μια από τις ημέρες με τις περισσότερες μετακινήσεις ταξιδιωτών στη χώρα- καθώς οι ελεγκτές αναγκάστηκαν να εισάγουν χειροκίνητα τα σχέδια πτήσεων.

«Θα υπάρξουν έμμεσες επιπτώσεις ως ένα βαθμό σήμερα και υποψιάζομαι και για μερικές ακόμη ημέρες καθώς οι αεροπορικές εταιρείες και οι πτήσεις επιστρέφουν στην κανονικότητα», δήλωσε ο Χάρπερ στο BBC.

Το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας, το Χίθροου, κάλεσε τους επιβάτες μέσω της πλατφόρμας X (πρώην Twitter), να επικοινωνούν με την αεροπορική τους εταιρεία προτού μεταβούν σήμερα στο αεροδρόμιο. «Προσπαθούμε όσο περισσότερο μπορούμε να επαναφέρουμε τους επιβάτες που επλήγησαν στην προγραμματισμένη πτήση τους», έγραψε η British Airways στο X.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεμένει ο πλανήτης από λίθιο;

Στην Κίνα για συνομιλίες την Τετάρτη η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ

Toyota: Παρέλυσαν 12 από τα 14 εργοστάσια στην Ιαπωνία λόγω βλάβης στα συστήματα πληροφορικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider