Χανιά: Σεισμός μεγέθους 4,9 Ρίχτερ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χανιά: Σεισμός μεγέθους 4,9 Ρίχτερ
Σοβαρός τραυματισμός πεζοπόρου στο Φαράγγι της Σαμαριάς από αποκόλληση βράχων. Μήνυμα από το 112 για να αποφύγουν οι πολίτες μετακινήσεις σε επικίνδυνες περιοχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:23

Σεισμός μεγέθους 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:49 στην Κρήτη. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 7χλμ Ανατολικά της Σούγιας των Χανίων.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το εστιακό βάθος ήταν στα 10,7χλμ.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Δυτικής Κρήτης αναστατώνοντας κατοίκους και τουρίστες.

Παράλληλα, στην περιοχή έγινε αποστολή μηνύματος από το 112, με το οποίο οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν επικίνδυνες περιοχές όπως φαράγγια και βράχους λόγω της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην περιοχή.

Σοβαρός τραυματισμός πεζοπόρου στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο που έκανε πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς, τραυματίστηκε σοβαρά από χτυπήματα βράχων που αποκολλήθηκαν λόγω του σεισμού .

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά ενώ κάνουν λόγο ότι έχει ακρωτηριαστεί στο πόδι.

Ο τραυματίας- ξένος τουρίστας- μεταφέρθηκε αργά το μεσημέρι με ελικόπτερο, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος». Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας φέρει σοβαρότατα τραύματα στα κάτω άκρα.

Κλειστά τα φαράγγια

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Κυριακή όλα τα φαράγγια της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από τη σεισμική δραστηριότητα το πρωί της Κυριακής στα νότια των Χανίων.

Ήδη το φαράγγι της Σαμαριάς παραμένει κλειστό από τις 11.00 το πρωί αμέσως μετά το ατύχημα που συνέβη εντός του φαραγγιού με τον τραυματισμό περιπατητή από πτώση βράχου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider