Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Λαμία, Ρόδο και Κάρυστο - Τραγωδία στη Μαγνησία με 2 νεκρούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Λαμία, Ρόδο και Κάρυστο - Τραγωδία στη Μαγνησία με 2 νεκρούς
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Μαγνησία. Νεκρός βρέθηκε τελικά ο 45χρονος βοσκός - Απανθρακωμένη μια γυναίκα σε τροχόσπιτο. Ολονύχτιες με τις αναζωπυρώσεις σε όλα τα μέτωπα φωτιάς.

Τελευταία ενημέρωση 22:31

Διπλή τραγωδία σημειώθηκε στη Μαγνησία καθώς το βράδυ της Τετάρτης, απανθρακωμένος εντοπίστηκε ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στον Άγιο Γεώργιο Φερρών, ενώ νεκρή βρέθηκε σε τροχόσπιτο μια γυναίκα, με τις μάχες στα πύρινα μετωπα που έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές της χώρας να είναι ολονύχτιες.

Ειδικότερα, δύο αδέρφια κτηνοτρόφοι βρίσκονταν στον Άγιο Γεώργιο Φερρών όταν ξέσπασε η φωτιά. Ο ένας όταν είδε τη φωτιά έφυγε, ο δεύτερος που βρέθηκε νεκρός αποφάσισε να μείνει να βγάλει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό και εγκλωβίστηκε στις φλόγες. Παράλληλα, νωρίς το απόγευμα, νεκρή βρέθηκε μία γυναίκα σε τροχόσπιτο στο Χοροστάσι του Πλάτανου Αλμυρού, σε περιοχή που κάηκε από τη μεγάλη φωτιά που συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στη Μαγνησία.

Λίγο νωρίτερα, νεκρή βρέθηκε μία γυναίκα στην περιοχή Χοροστάσι του Αλμυρού στο Βόλο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική η σορός της γυναίκας βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο τροχόσπιτό της ενώ στην περιοχή είχε εκδηλωθεί φωτιά. Σε κοντινή απόσταση από τη σορό της γυναίκας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική βρέθηκε ένας άντρας σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς είχε εισπνεύσει καπνό. Ο άντρας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική είναι καλά στην υγεία του, ενώ μαζί του βρισκόταν κι ακόμη ένας άντρας ο οποίος δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Βόλου κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, επεσήμανε ότι «είχαμε ειδοποιήσει τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από το τροχόσπιτό τους». «Εκκενώθηκε όλη η χαλυβουργία, στείλαμε 112 και μιλήσαμε και τηλεφωνικά με το ζευγάρι γιατί τους γνωρίζαμε, τελικά δεν είχαν φύγει. Βρήκαμε τον σύζυγο να κάθεται στην άκρη σε ένα πεζούλι και μας είπε ότι μάλλον η γυναίκα μου είναι μέσα στο τροχόσπιτο».

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Νέο μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε μετά τις 21:00 στους κατοίκους των οικισμών Γλαφυρά, Κάκαβος, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζιγκα και Κογιάτικα να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών. Κόλαση φωτιάς στην ΒΙ.ΠΕ. όπου απειλήθηκαν οικισμοί και εργοστάσια. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και μοιάζει να μην έχει τέλος ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Πολύ καλύτερη η κατάσταση στη Λαμία. Το απόγευμα εκκενώθηκε το βόρειο τμήμα της πόλης και απειλήθηκαν σπίτια, χωρίς ευτυχώς να καούν. Κάηκε αποθήκη.

Αναζωπύρωση αυτή την ώρα στην περιοχή της Καρύστου. Η φωτιά έχει ξεσπάσει έξω από το χωριό Αντιάς Ευβοίας. Είναι η πυρκαγιά που απασχολεί περισσότερο την Πυροσβεστική καθώς είναι οι τελευταίες ρίψεις που μπορεί να κάνει πριν το βράδυ. Πρόκειται για ένα χωριό σε δασώδη περιοχή και αυτό προκαλεί ανησυχία. Ο φόβος των αναζωπυρώσεων διατηρεί σε επιφυλακή τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κέρκυρα, η οποία δοκιμάζεται για τέταρτο 24ωρο.

Διάσπαρτες εστίες παραμένουν ενεργές γύρω από τις Λούτσες και την Άνω Περίθεια, όπου δόθηκε ολονύχτια μάχη. Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 ζητούσαν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν, ενώ μέλη φιλοζωικών οργανώσεων απομάκρυναν δεκάδες οικόσιτα ζώα. Οι νεότεροι έμειναν να βοηθήσουν τους πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να σώσουν σχολείο στην Κασσιόπη που κινδύνευσε όταν το έζωσαν οι φλόγες.

Την ίδια στιγμή, πιθανή απόπειρα εμπρησμού καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος της βόρειας Κέρκυρας Νίκος Μουζάγης. Ισχυρίζεται ότι είδε φλόγες να ξεπηδούν σε σημείο όπου δεν είχε σημειωθεί νέα αναζωπύρωση, και μετά ένα αυτοκίνητο να φεύγει. Εν τω μεταξύ, νωρίς το μεσημέρι στο νησί έφτασαν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα από τη Βουλγαρία προκειμένου να συνδράμουν τις ελληνικές δυνάμεις.

Στο ίδιο κλίμα αλληλεγγύης, δεκάδες κιβώτια με τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό, χαρτικά και φάρμακα συγκεντρώνονται σε αίθουσα του δημαρχείου. Όλα από συνδρομές κατοίκων άλλων περιοχών του νησιού, προκειμένου να βοηθήσουν τους συντοπίτες τους μέχρι να καταφέρουν να ξαναμπούν στα σπίτια τους.
Δεκάδες είναι οι οικισμοί στο όρος Παντοκράτορας που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και της Υπηρεσίας Ύδρευσης έχουν ξεκινήσει να αποκαθιστούν τη λειτουργία των δικτύων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί της Ρόδου, μετά από εννέα ημέρες μάχης με τις φλόγες, που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, με τις προσπάθειες των πυροσβεστών να εστιάζουν στο τρίγωνο των οικισμών Βάτι, Γεννάδι και Ασκληπιείο. Στο Γεννάδι εξελίχθηκαν σκηνές αποκάλυψης με τις φλόγες να φωτίζουν το σκοτάδι και τις καύτρες να πέφτουν βροχή. Οι εθελοντές, κρατώντας τη μάνικα, σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα, για να περιορίσουν την πυρκαγιά, ώστε να μην κινδυνεύσουν περιουσίες. Αυτή την ώρα το χωριό είναι βυθισμένο στο σκοτάδι.

Η διαδικασία των αποζημιώσεων στις πυρόπληκτες περιοχές προχωρά και από χθες συνεργεία της Κρατικής Αρωγής της Πολιτικής Προστασίας έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση εμφανίζεται βελτιωμένη, αλλά εκτιμάται ότι έχουν ήδη καεί 130.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών. Εν τω μεταξύ, τη συντονισμένη προσπάθεια των αρχών, αλλά και τη πολύτιμη βοήθεια των ντόπιων εξήρε ο Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα Μάθιου Λοτζ: «Οι αρχές εδώ, τοπικές και εθνικές αρχές, έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά για να σώσουν όλους τους τουρίστες. Παραπάνω από 15.000 άτομα που ήταν σε μέρος του κινδύνου, είναι ασφαλείς και δεν χάσαμε ούτε μια ζωή». Την ίδια ώρα, η αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου, ζήτησε ενημέρωση από την πυροσβεστική για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και τους λόγους που η φωτιά εξακολουθεί να καίει εννέα ημέρες μετά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στη Μαγνησία: Νεκρή γυναίκα μέσα σε τροχόσπιτο - Xωρίς τις αισθήσεις του ο σύζυγός της

Κικίλιας: 594 πυρκαγιές στην Ελλάδα το τελευταίο 10ήμερο – Ασταμάτητη η μάχη των πυροσβεστών

Πυρκαγιές: Διακοπές δρομολογίων του ΟΣΕ - Τι πρέπει να γνωρίζετε

gazzetta
gazzetta reader insider insider