Η Ελλάδα ο 2ος δημοφιλέστερος προορισμός για yachting παγκοσμίως

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ελλάδα ο 2ος δημοφιλέστερος προορισμός για yachting παγκοσμίως
Η Ελλάδα κατατάσσεται στη 2η θέση παγκοσμίως στη «φιλοξενία» σούπερ γιοτ, πίσω μόνο από την Ιταλία.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στη 2η θέση παγκοσμίως στη «φιλοξενία» σούπερ γιοτ κάτι που υποδηλώνει πως η καλοκαιρινή σεζόν έχει ξεκινήσει καλά για τους πλούσιους του κόσμου με τη Μεσόγειο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, στα καταγάλανα νερά της Ελλάδας τον Ιούνιο πλέουν 235 superyachts (196 τον Μάιο, 185 τον Απρίλιο, 177 τον Μάρτιο) και βρίσκεται μόνο πίσω από την γειτονική Ιταλία, η οποία κατέκτησε την κορυφή με 259 πολυτελή σκάφη. Η Golden Odyssey μήκους 123 μέτρων, η οποία δημοπρατήθηκε το 2022 αφού ανήκε στον Σαουδάραβα πρίγκιπα Καλέντ Μπιν Σουλτάν αλ Σαούντ ήταν η μεγαλύτερη από τον στόλο που επισκέφτηκε τα ιταλικά ύδατα, με την Lady Jorgia του Καναδού δισεκατομμυριούχου Πάτρικ Ντοβίγκι, να έρχεται δεύτερη.

Τα 259 γιοτ στα ανοιχτά της Ιταλίας την Παρασκευή ήταν υπερδιπλάσια από τον αριθμό που καταμετρήθηκε πριν από τρεις μήνες, αφού πολλά πλοία ολοκλήρωσαν τα ετήσια ταξίδια τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με διακοπές από τις ΗΠΑ και την Καραϊβική τον Απρίλιο, όμως πλέον ξεκινά η «θερμή» περίοδος ιστιοπλοΐας στη Μεσόγειο, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Το Grand Prix του Μονακό και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών προσέλκυσαν τους κροίσους τον περασμένο μήνα και τα σκάφη τους δεν έχουν αποχωρήσει ακόμη. Ο αριθμός των yachts είναι αυξημένος σχεδόν σε κάθε χώρα της Μεσογείου, με την Γαλλία στην τρίτη θέση να φιλοξενεί 217, ενώ 150 πλέουν στην Ισπανία και 94 στην Τουρκία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, εθεάθη στο ιταλικό Πορτοφίνο, με το νέο του γιοτ «Koru», ενώ ο απανταχού παρών Λεονάρντο Ντι Κάπριο πέρασε λίγο χρόνο με την οικογένειά του σε ένα luxurious γιοτ κατά μήκος της ακτής του Αμάλφι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η πιο ακριβή έπαυλη στο Ντουμπάι είναι διακοσμημένη με 700.000 φύλλα χρυσού

Αυτό είναι το ξενοδοχείο που έμεινε η Ana De Armas στην Ελλάδα

Η Αθήνα στην 43η θέση με τις πλουσιότερες πόλεις του πλανήτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider