Γερμανία: Η έρευνα για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream στρέφεται σε στοιχεία στην Πολωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Η έρευνα για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream στρέφεται σε στοιχεία στην Πολωνία
Γερμανοί ερευνητές εξετάζουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι ομάδα σαμποτέρ χρησιμοποίησε την Πολωνία ως βάση για να καταστρέψει τους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα.

Γερμανοί ερευνητές εξετάζουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι ομάδα σαμποτέρ χρησιμοποίησε την Πολωνία ως βάση για να καταστρέψει τους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Γερμανοί ερευνητές έχουν αναπαραστήσει πλήρως το ταξίδι δύο εβδομάδων της "Andromeda", μιας θαλαμηγού 15 μέτρων που υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκεται στο σαμποτάζ στους αγωγούς, οι οποίοι προμηθεύουν ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι ερευνητές εντόπισαν ότι η θαλαμηγός παρέκλινε της πορείας της στα πολωνικά ύδατα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, με βάση δεδομένα από τον εξοπλισμό επικοινωνίας και πλοήγησης του σκάφους, δορυφορικά και κινητά τηλέφωνα, λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και «δείγματα DNA από το σκάφος, που η Γερμανία προσπάθησε να αντιστοιχήσει με τουλάχιστον έναν Ουκρανό στρατιώτη».

Το γραφείο της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας και το γραφείο του πρωθυπουργού της Πολωνίας δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.