Αλλαγή στο Εξοικονομώ 2021-Καταργείται η υποχρέωση της τμηματικής ολοκλήρωσης

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλαγή στο Εξοικονομώ 2021-Καταργείται η υποχρέωση της τμηματικής ολοκλήρωσης
Αλλαγές στον οδηγό του Εξοικονομώ 2021.

Χωρίς την υποχρέωση της τμηματικής ολοκλήρωσης του επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων εντός εξαμήνου από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης υπαγωγής, θα μπορούν αν προχωρούν τις εργασίες για τις παρεμβάσεις εξοικονόμησης οι δικαιούχοι του Εξοικονομώ 2021. Μέχρι σήμερα υπήρχε η υποχρέωση της τμηματικής ολοκλήρωσης του έργου εντός έξι μηνών με κίνδυνο απένταξης της αίτησης εάν παρέλθει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά με σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καταργείται η συγκεκριμένη προϋπόθεση.

Η σχετική τροποποίηση αναμένεται να συμπεριληφθεί άμεσα και στον οδηγό του προγράμματος αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επίκειται και η σχετική τροποποίηση του Οδηγού του προγράμματος ενώ υπενθυμίζεται ότι η συνολική προθεσμία υλοποίησης του έργου ορίζεται σε 12 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης υπαγωγής ενώ, υπό προϋποθέσεις, δίνεται δικαίωμα παράτασης της 12μηνής προθεσμίας υλοποίησης των εργασιών έως και ενενήντα ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του έργου (φορέας υλοποίησης του οποίου είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος επιχειρείται μια ευρείας κλίμακας προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες και πολυκατοικίες σε όλη τη χώρα. Το πρόγραμμα στον τρέχοντα κύκλο έχει προϋπολογισμό δημοσίας δαπάνης 632 εκατομμύρια ευρώ και απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες εισοδημάτων, με έμφαση και υψηλά ποσοστά ενίσχυσης στα αδύναμα νοικοκυριά. Παράλληλα από την υλοποίηση των παρεμβάσεων που θα ξεπεράσουν σε ύψος το 1 δις ευρώ αναμένεται σημαντική ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα αλλά και των μηχανικών σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ανανεωμένα» Εξοικονομώ προ των πυλών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά

gazzetta
gazzetta reader insider insider