Επίθεση κατά του Θ. Πλεύρη σε κατάστημα εστίασης στα Πετράλωνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση κατά του Θ. Πλεύρη σε κατάστημα εστίασης στα Πετράλωνα
Τα κόμματα να εκφράσουν την άμεση και σκληρή καταδίκη τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:45

«Η επίθεση από θρασύδειλα φασιστοειδή με καλυμμένα χαρακτηριστικά κατά του Θάνου Πλεύρη, της συζύγου και των μικρών παιδιών του, μέρα μεσημέρι, σε κατάστημα εστίασης στα Πετράλωνα, είναι ευθεία επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Υπογραμμίζει ότι όσοι θεωρούν ότι υπάρχουν άβατα στις πόλεις μας που τους ανήκουν, βρίσκονται εκτός του δημοκρατικού τόξου και αποτελούν απειλή για το κράτος δικαίου.

Επιπλέον ο κ. Σκέρτσος καλεί τα κόμματα να εκφράσουν την άμεση και σκληρή καταδίκη τους «απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας από τους κάθε λογής εραστές του χάους και των άκρων».

Πλεύρης: Είναι άθλιοι

Ο υπουργός Υγείας περιέγραψε την επίθεση που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής:

«Τρώγοντας μεσημέρι σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου θρασύδειλοι αριστεριστές μου επιτέθηκαν με γιαούρτια πετυχαίνοντας εκτός από εμένα τα δυο μου παιδιά. Αυτοί είναι στοχεύοντας εμένα πέτυχαν με γιαούρτια τα παιδιά μου. Άθλιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά για το συμβάν ο κ. Πλεύρης σε μήνυμα του στο Twitter.

Μετά την επίθεση ο Θάνος Πλεύρης μετέβη στο Λαϊκό Νοσοκομείο για οφθαλμολογική εξέταση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Περί την ώρα 03:20 μ.μ. προσήλθε επειγόντως στο εξωτερικό οφθαλμολογικό ιατρείο του Γ.Ν.Α ’’ΛΑÏΚΟ’’, κατά τα διάρκεια της Γενικής Εφημερίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης κατόπιν επίθεσης που δέχτηκε στο πρόσωπό του με ρίψη λευκής ρευστής ουσίας παρουσία της οικογένειάς του.

Από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού. Εδόθησαν οι κατάλληλες πρώτες βοήθειες και συνεστήθη θεραπευτική αγωγή και επανεξέταση.

Εν συνεχεία ο Υπουργός αποχώρησε σε καλή γενική κατάσταση».

Γεωργιάδης: Απολύτως απαράδεκτο

«Απολύτως απαράδεκτο! Ντροπή! Φασίστες δεν ντράπηκαν ούτε τα παιδιά!» ανέφερε σε ανάρτησή του για την επίθεση, από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με μήνυμα του στο Twitter.

Δένδιας: Η επίθεση κατά του Θ. Πλεύρη να καταδικαστεί ρητά από το σύνολο του πολιτικού κόσμου

«Η επίθεση κατά του υπουργού Υγείας και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη, την ώρα που γευμάτιζε με την οικογένειά του, πρέπει να καταδικαστεί ρητά και με τον πιο έντονο τρόπο, από το σύνολο του πολιτικού κόσμου», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

Χατζηδάκης: Απολύτως καταδικαστέα η άνανδρη επίθεση κατά του Θάνου Πλεύρη και της οικογένειάς του

«Η άνανδρη επίθεση κατά του Θάνου Πλεύρη και της οικογένειάς του είναι απολύτως καταδικαστέα» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Θα πρέπει ορισμένοι να συνειδητοποιήσουν ότι οι άθλιες πρακτικές τους δεν μας φοβίζουν» επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης και σημειώνει ότι οι πολίτες είναι αποφασισμένοι η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά!

Βαρβιτσιώτης: Οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία

«Οι τραμπουκισμοί και τέτοιου είδους φασιστικές ενέργειες δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στην επίθεση στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

«Ειδικά όταν στοχοποιούνται και παιδιά», προσθέτει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider