Εξαρθρώθηκε τρομοκρατικό δίκτυο που ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαρθρώθηκε τρομοκρατικό δίκτυο που ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλάδα
Εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Στην εξάρθρωση δικτύου τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια, οδηγήθηκαν οι συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, με βάση τις πληροφορίες που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η ΕΥΠ, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

«Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως ''εγκέφαλος'' του δικτύου» σημειώνεται.

Όπως αναφέρεται, στόχος ήταν η απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και η υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Μάλιστα, όπως προέκυψε, τα μέλη του δικτύου είχαν βάλει στο «στόχαστρο» συγκεκριμένο κτίριο, είχαν σχεδιάσει την επίθεση και είχαν λάβει και τις τελικές οδηγίες για την πραγματοποίησή του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

  • είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,
  • είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,
  • είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,
  • σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

«Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή. Οι έρευνες συνεχίζονται» αναφέρφει ακόμα στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκλογές: Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για την κάλπη της 21ης Μαΐου και τις πιθανότητες β' γύρου

Εφορία: «Ξεσκονίζει» τις παλιές φορο-υποθέσεις και στέλνει «ραβασάκια» με πρόστιμα

Πτώση 340 εκατ. ευρώ στις ασφαλίσεις ζωής το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου - Στα πάνω τους οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών