Πούτιν: Η Μόσχα θα μεταφέρει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν: Η Μόσχα θα μεταφέρει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας
O Ρώσος πρόεδρος απειλεί ότι ο ρωσικός στρατός θα χρησιμοποιήσει οβίδες μη εμπλουτισμένου ουρανίου, αν η Ουκρανία λάβει τέτοιες οβίδες από τους Δυτικούς.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα ότι θα χρησιμοποιήσει οβίδες μη εμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία εάν το Κίεβο παραλάβει οβίδες αυτού του τύπου από τους Δυτικούς, όπως πρόσφατα ανέφερε Βρετανίδα αξιωματούχος.

"Η Ρωσία, φυσικά, έχει ό,τι χρειάζεται για να απαντήσει. Έχουμε, χωρίς υπερβολή, εκατοντάδες χιλιάδες οβίδες αυτού του τύπου. Δεν τις χρησιμοποιούμε επί του παρόντος", δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση.

Σε μια τελευταία εξέλιξη, το πρακτορείο TASS ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η Μόσχα θα μεταφέρει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αυτή η κίνηση δεν θα παραβιάσει τις συμφωνίες μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε από καιρό εγείρει το ζήτημα της τοποθέτησης τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, η οποία συνορεύει με την Πολωνία, δήλωσε ο Πούτιν στην κρατική τηλεόραση.

«Δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο και εδώ: Πρώτον, οι Ηνωμένες Πολιτείες το κάνουν αυτό εδώ και δεκαετίες. Έχουν από καιρό αναπτύξει τα τακτικά πυρηνικά τους όπλα στο έδαφος των συμμαχικών της χωρών», είπε.

«Συμφωνήσαμε ότι θα κάνουμε το ίδιο - χωρίς να παραβιάσουμε τις υποχρεώσεις μας, τονίζω, χωρίς να παραβιάσουμε τις διεθνείς μας υποχρεώσεις για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

DW: Θα κρίνει το Μπαχμούτ τον πόλεμο στην Ουκρανία;

Ρωσία: Δόθηκε χάρη σε 5.000 εγκληματίες που πολέμησαν στην Ουκρανία για λογαριασμό της Wagner

gazzetta
gazzetta reader insider insider