ΕΕ και διεθνείς χορηγοί θα διαθέσουν 7 δισ. ευρώ στους σεισμόπληκτους λαούς Τουρκίας και Συρίας

Newsroom
Μοιράσου το
ΕΕ και διεθνείς χορηγοί θα διαθέσουν 7 δισ. ευρώ στους σεισμόπληκτους λαούς Τουρκίας και Συρίας
Στη σύνοδο δωρητών προήδρευσαν ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης κ. Όλιβερ Βάρχεϊ και ο Σουηδός Υπουργός Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Εξωτερικού Εμπορίου κ. Γιόχαν Φόρσελ.

Η διεθνής κοινότητα δεσμεύτηκε να διαθέσει συνολικά 7 δισ. ευρώ στη χθεσινή διεθνή διάσκεψη δωρητών «Μαζί για τον λαό της Τουρκίας και της Συρίας», την οποία συνδιοργάνωσαν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας κ. Ουλφ Κρίστενσον εκ μέρους της σουηδικής προεδρίας του Συμβουλίου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, πάνω από 60 αντιπροσωπείες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κράτη μέλη και τους εταίρους της, καθώς και από τον ΟΗΕ, διεθνή και ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η ΕΤΕπ και η ΕΤΑΑ, και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να κινητοποιήσουν στήριξη υπέρ του λαού της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς του Φεβρουαρίου και να συντονίσουν τη δράση στις πληγείσες περιοχές των δύο χωρών. Στη σύνοδο δωρητών προήδρευσαν ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης κ. Όλιβερ Βάρχεϊ και ο Σουηδός Υπουργός Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Εξωτερικού Εμπορίου κ. Γιόχαν Φόρσελ. Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς εκφώνησε ομιλία σχετικά με τις επιπτώσεις των σεισμών και την άμεση βοήθεια έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία και τη Συρία

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα είναι μια πολύ καλή ημέρα για τη διεθνή αλληλεγγύη. Μαζί με τους εταίρους μας, συγκεντρώσαμε συνολικά 7 δισ. ευρώ για τη στήριξη του λαού της Τουρκίας και της Συρίας που έχουν πληγεί από καταστροφικούς σεισμούς. Πάνω από το ήμισυ αυτού του ποσού προέρχεται από την “Ομάδα Ευρώπη”. Αποδείξαμε στον κόσμο ότι στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη και ότι στεκόμαστε πάντοτε στο πλευρό των εταίρων μας.»

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda Development: Σε εξέλιξη κομβικά projects 600 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό

Μονόλιθος: Η εταιρεία που έγινε case study για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ

Η προσοχή τώρα στη Fed μετά τη διάσωση της Credit Suisse