Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινικές διώξεις στον επιθεωρητή του ΟΣΕ και ακόμα δύο σταθμάρχες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινικές διώξεις στον επιθεωρητή του ΟΣΕ και ακόμα δύο σταθμάρχες
Νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος ακόμα τριών προσώπων, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. 

Νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος ακόμα τριών προσώπων, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που τοποθέτησε στη νυχτερινή βάρδια τον σταθμάρχη της Λάρισας - ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί - αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που έφυγαν πριν τη λήξη της βάρδιάς τους.

Συνεπώς, τρεις νέοι κατηγορούμενοι προστίθενται στην δικογραφία για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ και δύο σταθμαρχών του Σταθμαρχείου Λάρισας.

Σε βάρος των τριών συγκατηγορουμένων, πλέον, του 59χρονου σταθμάρχη, ασκήθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα με εκείνα που βαρύνουν και τον 59χρονο προσωρινά κρατούμενο και περιλαμβάνουν το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών από την οποία προέκυψε θάνατος, καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που όρισε τις βάρδιες της επίμαχης νύχτας αφήνοντας στον κομβικό σταθμό τον χωρίς εμπειρία σταθμάρχη της Λάρισας και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες στο πόστο τους έως τις 23:00, πλην όμως έφυγαν νωρίτερα από τη λήξη του ωραρίου τους, για πράξεις και παραλείψεις τους που σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακρίτριας Λάρισας, επέδρασαν στην καταστροφή το μοιραίο βράδυ.

Η διεύρυνση του κύκλου των κατηγορουμένων έρχεται μία ημέρα πριν τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας, που αναμένεται να εγκρίνει την αναβάθμιση της έρευνας και να ορίσει δύο εφέτες ειδικούς ανακριτές για την ταχύτερη διενέργεια της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί που ενεπλάκησαν στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του σταθμάρχη της Λάρισας, ετέθησαν σε αναστολή καθηκόντων, καθώς όπως προέκυψε από την ΕΔΕ, ο επιθεωρητή, αμέσως μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, έλαβε 30ήμερη αναρρωτική άδεια, χωρίς να υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, δεσμεύθηκε ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης στους ελληνικούς σιδηροδρόμους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και δεν μπορούμε, δε θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μία σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων» δήλωσε ο πρωθυπουργός για την τραγωδία που άφησε πίσω της 57 νεκρούς και καθώς η έρευνα για τα αίτια συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγωγή της Hellenic Train στον ΟΣΕ για την κακή κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής

gazzetta
gazzetta reader insider insider