Τέμπη: Σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί στην αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέμπη: Σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί στην αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή
Σε αναστολή καθηκόντων τίθενται οι εμπλεκόμενοι γιατροί για τη χορήγηση αναρρωτική άδειας στον επιθεωρητή του σταθμάρχη της Λάρισας. 

Σε αναστολή καθηκόντων τίθενται οι γιατροί που εμπλέκονται στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του σταθμάρχη της Λάρισας, ενώ παραπέμπονται και στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Εξέτασης για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής - με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη - ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Όπως προέκυψε από την ΕΔΕ, ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση.

Μάλιστα, ο ίδιος δεν προσήλθε στα ΤΕΠ, αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής, ο οποίος και γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ' εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του υπουργού Υγείας, ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια, αμέσως μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επ. Εμπειρογνωμόνων: Ζητά περισσότερα στοιχεία από φορείς και εργαζομένους για το δυστύχημα στα Τέμπη

Τέμπη: Στην ανακρίτρια Λάρισας καταθέτουν εν ενεργεία και συνταξιούχοι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider