Γερμανία: Μήνυση κατά της Twitter για ανοχή σε αντισημιτικά σχόλια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Μήνυση κατά της Twitter για ανοχή σε αντισημιτικά σχόλια
Σε μια από τις αναρτήσεις, η Twitter αρνήθηκε να προχωρήσει στη διαγραφή της παρ' όλο που ανέφερε πως το Ολοκαύτωμα των Εβραίων δεν έγινε ποτέ.

Μια ομάδα Εβραίων σπουδαστών και μια ένωση κατά της εκφοράς διχαστικού λόγου στη Γερμανία κατέθεσαν αγωγή κατά της Twitter σε δικαστήριο του Βερολίνου, αναφέροντας πως η εταιρεία του Έλον Μασκ δεν προχώρησε σε αφαίρεση αντισημιτικών σχολιών από χρήστες στην πλατφόρμα της.

Η αγωγή αναφέρεται σε 6 αναρτήσεις που η Ευρωπαϊκή Ένωση Εβραίων Σπουδαστών και η HateAid αναφέρουν πως περιείχαν αντισημιτικά σχόλια και ότι δεν διαγράφηκαν ακόμα και μετά από τις σχετικές καταγγελίες.

Σε μια από τις αναρτήσεις, η Twitter αρνήθηκε να προχωρήσει στη διαγραφή της παρ' όλο που ανέφερε πως το Ολοκαύτωμα των Εβραίων δεν έγινε ποτέ. Η άρνηση του Ολοκαυτώμαρος θεωρείται έγκλημα στη Γερμανία, σύμφωνα με το Reuters.

Σε κοινή δήλωση τους, οι δύο οργανώσεις ζητούν να εξεταστεί το κατά πόσο οι χρήστες της Twitter έχουν νομικό δικαίωμα για να εφαρμόσουν τους όρους της πλατφόρμας, όπως η μη ανοχή στις απειλές και στις απειλητικές συμπεριφορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Οι επί πληρωμή συνδρομές στο Twitter δεν θα έχουν διαφημίσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider