Ακάρ: Η Ελλάδα πυροβόλησε ψαράδες μας - Δεν θα μείνει αναπάντητο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακάρ: Η Ελλάδα πυροβόλησε ψαράδες μας - Δεν θα μείνει αναπάντητο
Συνεχίζει τις λεκτικές προκλήσεις η Άγκυρα, αυτή την φορά με τον Χουλουσί Ακάρ να δηλώνει σήμερα ότι η χώρα του έχει «σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα».

Συνεχίζει τις λεκτικές προκλήσεις η Άγκυρα, αυτή την φορά με τον Χουλουσί Ακάρ να δηλώνει σήμερα ότι η χώρα του έχει «σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα» και να υποστηρίζει ότι ελληνικές δυνάμεις «πυροβόλησαν τους ψαράδες μας».

Μιλώντας σε εκδήλωση στην επαρχία Τοκάτ της Τουρκίας, ο υπουργός Άμυνας κάλεσε την Ελλάδα να μην απορρίψει την πρόταση για χείρα φιλίας της Άγκυρας αλλά παράλληλα τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα αφήσει αναπάντητη καμία παρενόχληση ή πρόκληση από την Αθήνα.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να τα επιλύσουμε μέσω διαλόγου. Δυστυχώς, δεν λάβαμε θετική απάντηση από τη γειτονική Ελλάδα. Καθώς δεν ήρθαν, προσπαθούν να μας κατηγορήσουν... Από την Ελλάδα, που εξόπλισε τα νησιά και διέλυσε το status quo. Μόλις χθες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Συμπληρώνοντας, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: «Προκαλεί η Ελλάδα, μέρα νύχτα. Κάνουν τα πάντα, και τα κάνουν για εσωτερικούς, πολιτικούς λόγους. Δεν αφήνουμε αναπάντητη καμία παρενόχληση».

Τέλος, ο Χ. Ακάρ προχώρησε σε απειλές προς την Αθήνα: «Τους προειδοποιήσαμε και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε. Αφήστε την προκλητική σας στάση. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Ας μιλήσουμε, λέμε. Δυστυχώς, βλέπουμε ένα πρόβλημα από την άλλη πλευρά ως προς αυτό. Το κάνατε αυτό στην ιστορία, οι συνέπειες είναι γνωστές».

Photo: @AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Μητσοτάκη από Γαύδο: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για κυριαρχικά της δικαιώματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider