Σ. Αραβία, ΗΑΕ και Τουρκία καταδίκασαν επίσκεψη Ισραηλινού υπουργού στην Πλατεία των Τζαμιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σ. Αραβία, ΗΑΕ και Τουρκία καταδίκασαν επίσκεψη Ισραηλινού υπουργού στην Πλατεία των Τζαμιών
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν το 2020 συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεών τους με το Ισραήλ.

Τελευταία ενημέρωση 15:33

Η Σαουδική Αραβία καταδίκασε «προκλητικές ενέργειες» ισραηλινού αξιωματούχου, για τον οποίο ανέφερε πως «εφόρμησε» σήμερα στο συγκρότημα του τζαμιού Αλ Άκσα, ενώ σε καταδίκη της εν λόγω ενέργειας προχώρησαν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως «εκφράζει την καταδίκη από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας της προκλητικής ενέργειας ισραηλινού αξιωματούχου, ο οποίος εφόρμησε στο συγκρότημα του τζαμιού Αλ Άκσα».

Διαβάστε επίσης: Μεσανατολικό: Αμφιλεγόμενη επίσκεψη του ακροδεξιού Ισραηλινού υπουργού Μπεν Γκβιρ στην Πλατεία των Τζαμιών

Στη σαουδαραβική ανακοίνωση δεν κατονομάζεται ο νέος ακροδεξιός ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την πλατεία των Τζαμιών κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδίκασαν επίσης την «έφοδο» του Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν το 2020 συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεών τους με το Ισραήλ.

Και η Άγκυρα καταδικάζει την επίσκεψη

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε σήμερα τον Ισραηλινό υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ για τις «προκλητικές ενέργειες κατά του τεμένους Αλ Άκσα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ».

«Ανησυχούμε και καταδικάζουμε την προκλητική ενέργεια του Ισραηλινού υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ κατά του τεμένους Αλ Άκσα που έγινε υπό την προστασία της ισραηλινής αστυνομίας», υπογραμμίζει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Άγκυρα καλεί το Ισραήλ «να ενεργήσει υπεύθυνα για να αποτρέψει τέτοιες προκλήσεις που παραβιάζουν το καθεστώς και την ιερότητα των θρησκευτικών χώρων στην Ιερουσαλήμ και θα προκαλούσαν κλιμάκωση στην περιοχή», πρόσθεσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πώληση αντιαεροπορικού συστήματος του Ισραήλ στη Γερμανία

Μεσανατολικό: Αμφιλεγόμενη επίσκεψη του ακροδεξιού Ισραηλινού υπουργού Μπεν Γκβιρ στην Πλατεία των Τζαμιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider