Τηλεοπτικές άδειες: Τι κατέθεσε στέλεχος της CCC στη δίκη Παππά - Καλογρίτσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεοπτικές άδειες: Τι κατέθεσε στέλεχος της CCC στη δίκη Παππά - Καλογρίτσα
Το στέλεχος της CCC Α. Λιανός κατέθεσε στη δίκη Ν. Παππά - Χρ. Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Ο μάρτυρας Αντώνης Λιανός, στέλεχος της οικονομικής διεύθυνσης της εταιρείας Consolidated Contractors Company (CCC) από το 1997, κατέθεσε σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο κατά την 5η ημέρα της δίκης που δικάζονται ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016.

Ο κ. Λιανός ήταν παρά πολύ φειδωλός κατά την διάρκεια της κατάθεσής του ως προς την γνώση του για την επίμαχη υπόθεση και όπως υποστήριξε ο Χουάντ Χούρι, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας CCC, του είχε πει ότι «θα ξέρεις όσα πρέπει να ξέρεις».

Μετά από σχετική ερώτηση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει να υπήρξε άλλη προηγούμενη συνεργασία μεταξύ της CCC και της εργολαβικής εταιρείας «Τοξότης», συμφερόντων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, εκτός αυτής που απασχολεί το δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ακόμη, ο κ. Λιανός σε άλλη ερώτηση της κυρίας Κλάπα για το εάν γνωρίζει οτιδήποτε για τη συνάντηση του ισχυρού άνδρα της CCC με τον Χρήστο Καλογρίτσα στο Πόρτο Χέλι παρουσία του Κυριάκου Τόμπρα στις 24 Αυγούστου 2016, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν γνώριζε για τη συνάντηση ούτε για το τι συμφωνήθηκε μεταξύ τους.

Κατέθεσε ότι την επόμενη ημέρα έλαβε ένα μήνυμα από τον Χουάντ Χούρι που του έλεγε να είναι stand by, χωρίς να αναφέρει τίποτε άλλο και προσέθεσε: «Δεν έχω άποψη για ποια έργα μπορεί να μιλούν στα mail, ούτε είδα το συμφωνητικό». Επίσης, ο μάρτυρας ανέφερε ότι δεν είχε καμία συνεργασία πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Σε πολλές ερωτήσεις που υπερβλήθηκαν, τόσο από την έδρα του δικαστηρίου όσο και από τους συνηγόρους των δυο κατηγορουμένων, ο κ. Λιανός κατέθεσε ότι είχε άγνοια και δεν απαντούσε, επικαλούμενος ότι δεν έχει γνώση. Η δίκη συνεχίζεται μεθαύριο, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022.

Δικηγόροι Ν. Παππά

Οι Β. Γεωργακόπουλος, Θ. Μαντάς και Γ. Μαντζουράνης, συνηγόροι υπεράσπισης του Ν. Παππά, δήλωσαν:

Ένας ακόμα μάρτυρας, ο κ. Αντώνης Λιανός, υψηλόβαθμο στέλεχος της CCC, κατέθεσε πως δεν είδε και δεν άκουσε Ν. Παππά στη συνεργασία Χούρι - Καλογρίτσα. Όπως δήλωσε, «δεν έχω καμία γνώση περί συμμετοχής του», «δεν τον γνωρίζω προσωπικά, δεν έχω συνεργαστεί ποτέ μαζί του, ουδέποτε τον είδα στα γραφεία της (σ.σ. λιβανέζικης) εταιρείας». Ο κ. Λιανός αναφέρθηκε σε συναντήσεις των δύο μερών (πλευρά Χούρι και πλευρά Καλογρίτσα), πολλούς μήνες μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, στην οποία συμμετείχε (και) ως μεταφραστής, όπου συζητήθηκε το πως θα επιστραφεί το δάνειο των 3 εκατ. ευρώ από τον κ. Καλογρίτσα στην πλευρά Χούρι. Η επιχειρηματική διαφορά και η αστική αντιδικία μεταξύ των κυρίων Καλογρίτσα και Χούρι και η απουσία εμπλοκής του κ. Ν. Παππά επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: «Οι δικαιολογίες πλέον εξαντλούνται»

Μητσοτάκης: «Αναγκαία η αυτοδυναμία στις εκλογές» - Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρουλάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για να δοθούν τα 600 ευρώ και σε υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες

gazzetta
gazzetta reader insider insider