Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη - Ή θα κάνει πίσω ή εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη - Ή θα κάνει πίσω ή εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή τις ασκήσεις που πραγματοποιούνται από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στα νησιά του Αιγαίου.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή τις ασκήσεις που πραγματοποιούνται από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στα νησιά του Αιγαίου.

«Τα στρατιωτικοποιημένα από την Ελλάδα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού του 1923 και τους παραχωρήθηκαν με έναν όρο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να στρατιωτικοποιήσει αυτά τα νησιά. Η Ελλάδα παραβιάζει ευθέως αυτές τις δύο συνθήκες»., ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου, κατηγορώντας την χώρα μας πως αυτή είναι «που δεν θέλει ειρήνη».

«Η Ελλάδα παραβιάζει τις ειρηνευτικές συμφωνίες. Στείλαμε τα νομικά μας επιχειρήματα. Εξετάσαμε τις απαντήσεις. Οι απαντήσεις που περιέχουν καθαρά πολιτική δημαγωγία. Δεν μπορούν να προβάλουν νομικά επιχειρήματα», συνέχισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Εάν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει αυτή την παραβίαση, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών. Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί σε αυτό. Πρέπει να σταματήσουν οι παραβιάσεις αυτών των νησιών. Ή η Ελλάδα θα κάνει ένα βήμα πίσω ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Γι' αυτό και η δήλωση του Προέδρου μας 'μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα'. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί για αυτούς. Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτός που σπέρνει τον άνεμο, θερίζει την καταιγίδα. Εάν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ξαφνικά ένα βράδυ...», ανέφερε ακόμα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Πρόοδος στο ζήτημα της ΑΟΖ με την Αλβανία – Μπορούμε να λύνουμε εκκρεμότητες με γνώμονα το διεθνές δίκαιο

Τα Στενά του Βοσπόρου και οι εναλλακτικές διέλευσης μέσω Ελλάδας – Ο αγωγός, το «Sea2Sea», ο σιδηρόδρομος, η Αλεξανδρούπολη

gazzetta
gazzetta reader insider insider