Μήνυμα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Μήνυμα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ
«Η διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης και αντιμετώπισης των ΑμεΑ συμπολιτών μας λοιπόν δεν είναι απλώς αυτονόητο χρέος της πολιτείας, αλλά δείγμα σεβασμού στην ίδια την ιστορία και τον πολιτισμό μας».

Στην Ελλάδα που ανδρώθηκε με τα Έπη του «τυφλού» Ομήρου, του «αναπήρου» Τυρταίου και μεγαλούργησε με τα ανδραγαθήματα του «χωλού» βασιλέως της Σπάρτης Αγησιλάου, δεν νοείται η σκόπιμη κρατική περιθωριοποίηση των ΑμεΑ. Ο μέγας φιλόσοφος Αριστοτέλης άλλωστε ήταν αυτός που στο έργο του «Αθηναίων Πολιτεία» καθιστά υποχρέωση της πολιτείας την ισότιμη ένταξη του συνόλου των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, αναφέρει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

«Είναι πραγματικά αδιανόητο οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα και άλλες ειδικές ανάγκες να στερούνται πρόσβασης στην Ελλάδα του 2022, όταν σύμφωνα με το γερμανικό επιστημονικό περιοδικό Spektrum der Wissenschaft αλλά και ακαδημαϊκούς όπως η Ντέμπι Σνίιντ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, τεκμηριώνουν ότι στην Αρχαία Ελλάδα οι ναοί διέθεταν ράμπες ΑμεΑ, 2500 χρόνια πριν.

Η διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης και αντιμετώπισης των ΑμεΑ συμπολιτών μας λοιπόν δεν είναι απλώς αυτονόητο χρέος της πολιτείας, αλλά δείγμα σεβασμού στην ίδια την ιστορία και τον πολιτισμό μας», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ Βελόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.