Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός στην Αττική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός στην Αττική
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός σημειώθηκε στα 5,21 χλμ νοτιοδυτικά του Αλιβεριού.

Τελευταία ενημέρωση: 22:48

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά από τις 22:00 της Τρίτης στην Εύβοια, με τη δόνηση να γίνεται αισθητή στο σύνολο των περιοχών της Αττικής.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στα 5,21 χλμ νοτιοδυτικά του Αλιβεριού.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 6 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας.

Σχολιάζοντας τη δόνηση, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε πως «παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, πρόσθεσε, ελπίζω να μην έχουμε κάτι σημαντικό τη νύχτα και αύριο το πρωί θα το μελετήσουμε περισσότερο».

Η δόνηση έγινε μετά από τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια, που καταγράφηκε στις 06:32 στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον οικισμό Ζάρακες της Εύβοιας, ή περίπου 58 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσελέντης για σεισμό στην Εύβοια: Με μεγάλη πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider