«Διαχείριση κρίσεων που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές», το θέμα σεμιναρίου εθελοντών της ΝΔ

Newsroom
Μοιράσου το
«Διαχείριση κρίσεων που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές», το θέμα σεμιναρίου εθελοντών της ΝΔ
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Ίασις.

Σεμινάριο εθελοντών με θέμα «Διαχείριση κρίσεων που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές», διοργάνωσε το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Ίασις.

Οι δεκάδες εθελοντές που βρέθηκαν στα Κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση Crisis Management με αντικείμενο το πώς ενεργοποιείται η πρώτη γραμμή υποστήριξης και συγκεκριμένα ανθρωπιστικής βοήθειας, σε περίπτωση έκτακτης φυσικής καταστροφής. (π.χ. ομάδες παρέμβασης σε πλημμύρες, πυρκαγιές, κ.λπ.).

Στο σεμινάριο συμμετείχε ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία του ως εθελοντής δασοπυροσβέστης.

Η διοργάνωση του σεμιναρίου εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασιών της Γραμματείας με φορείς και εθελοντικές οργανώσεις για την εκπαίδευση των εθελοντών του κόμματος, ενώ αναμένονται αντίστοιχες δράσεις στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.