ΠΟΥ για κορονοϊό: Μειωμένοι 90% οι θάνατοι από τη νόσο παγκοσμίως τους τελευταίους 9 μήνες 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΥ για κορονοϊό: Μειωμένοι 90% οι θάνατοι από τη νόσο παγκοσμίως τους τελευταίους 9 μήνες 
Την τελευταία εβδομάδα βεβαιώθηκαν 2,1 εκατ. νέες μολύνσεις κορονοϊού με τον αριθμό να πέφτει κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Για ισχυρότατη μείωση των θανάτων από τον κορονοϊό παγκοσμίως τους τελευταίους 9 μήνες κάνει λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με τον επικεφαλής, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, να τονίζει πως η διεθνή κοινότητα πρέπει να επαγρυπνεί για την πανδημία.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Τέντρος σημείωσε πως για την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 9.400 θάνατοι από κορονοϊό σε όλο τον πλανήτη, σε μια μείωση κατά σχεδόν 90% από τους 75.000 νεκρούς που καταγράφονταν τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο ίδιος είπε πως «οι σχεδόν 10.000 θάνατοι σε μια εβδομάδα είναι κατά 10.000 πλεονάζοντες για μια ασθένεια που μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί».

Για τα κρούσματα της νόσου, την τελευταία εβδομάδα βεβαιώθηκαν 2,1 εκατ. νέες μολύνσεις κορονοϊού με τον αριθμό να πέφτει κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στην Ιαπωνία (401.693), στην Νότια Κορέα (299.440) και στις ΗΠΑ (266.104).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλεύρης: Έχουμε μπει σε σχετική κανονικότητα με τον κορονοϊό

gazzetta
gazzetta reader insider insider