Ολλανδία: "Λυπηρή" η απόφαση της Νικαράγουα να διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις με τη Χάγη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολλανδία: "Λυπηρή" η απόφαση της Νικαράγουα να διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις με τη Χάγη
Η Μανάγκουα έλαβε την απόφαση αυτή χθες, αφού η Ολλανδή πρεσβευτής την ενημέρωσε πως η Χάγη δεν θα χρηματοδοτήσει τελικά την κατασκευή ενός νοσοκομείο στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας καταδίκασε σήμερα την απόφαση της Νικαράγουας να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.

Η Μανάγκουα έλαβε την απόφαση αυτή χθες Παρασκευή βράδυ αφού η Ολλανδή πρεσβευτής την ενημέρωσε πως η Χάγη δεν θα χρηματοδοτήσει τελικά την κατασκευή ενός νοσοκομείο στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας.

«Είναι λυπηρό που η Νικαράγουα αποφάσισε να απαντήσει με δυσανάλογο τρόπο σε ένα μήνυμα κριτικής για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η πρεσβευτής της Ολλανδίας Κριστίν Πιρέν, η οποία είναι διαπιστευμένη στην κυβέρνηση της Μανάγκουας αλλά έχει την έδρα της στην Κόστα Ρίκα, είχε συναντήσει την Πέμπτη τον Νικαραγουανό υπουργό Εξωτερικών Ντένις Μονκάντα για να τον ενημερώσει σχετικά με την απόφαση της Χάγης.

Η Πιρέν, η οποία επέστρεψε χθες Παρασκευή στην Κόστα Ρίκα, διατύπωσε «ένα λόγο που ποδοπατά την αξιοπρέπεια» του λαού της Νικαράγουας, κατήγγειλε ο πρόεδρος της χώρας Ντανιέλ Ορτέγα. «Έξω!», αναφώνησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νικαράγουα: Η χώρα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Ολλανδία

gazzetta
gazzetta reader insider insider