Υπέρ της υποδοχής Ρώσων που αρνούνται την επιστράτευση ο Σολτς - Νέα όπλα ζητάει το Κίεβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπέρ της υποδοχής Ρώσων που αρνούνται την επιστράτευση ο Σολτς - Νέα όπλα ζητάει το Κίεβο
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τάσσεται υπέρ της υποδοχής στη Γερμανία Ρώσων οι οποίοι αρνούνται την πρόσκληση επιστράτευσης, υπό την προϋπόθεση ενδελεχούς ελέγχου ασφαλείας.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τάσσεται υπέρ της υποδοχής στη Γερμανία Ρώσων οι οποίοι αρνούνται την πρόσκληση επιστράτευσης, υπό την προϋπόθεση ενδελεχούς ελέγχου ασφαλείας.

«Είμαι υπέρ της προσφοράς προστασίας σε αυτούς τους ανθρώπους. Φυσικά θα πρέπει προηγουμένως να περάσουν από ενδελεχή έλεγχο ασφαλείας ώστε να γνωρίζουμε ποιους αφήνουμε να μπουν στη χώρα μας», δηλώνει ο καγκελάριος Σολτς στην Neue Osnabrücker Zeitung και προσθέτει: «Ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Θα μπορούσε να τελειώσει αμέσως αυτόν τον πόλεμο, αποσύροντας τα στρατεύματά του και ξεκινώντας κατόπιν συνομιλίες με το Κίεβο».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η απειλή του Ρώσου προέδρου για χρήση πυρηνικών είναι πραγματική, ο Όλαφ Σολτς απαντά: «Ποιος να το ξέρει; Όπως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, έτσι και εγώ θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα προς τη Ρωσία: 'Αφήστε τα ήσυχα!'».

Το Κίεβο ζητά σημαντική αύξηση των αποστολών όπλων

Η Ουκρανία ζήτησε σήμερα σημαντική αύξηση των αποστολών όπλων για να αντιμετωπίσει την Ρωσία, αντιδρώντας στα «δημοψηφίσματα» προσάρτησης σε τέσσερις ουκρανικές περιοχές και απορρίπτοντας τις ρωσικές πυρηνικές απειλές.

Από την πλευρά τους, οι τέσσερις ουκρανικές περιοχές που τελούν υπό ρωσική κατοχή Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια αναμένεται να ζητήσουν επισήμως την προσάρτησή τους. Θα ακολουθήσουν διαδικασίες προσάρτησης από το ρωσικό κοινοβούλιο και τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Η διαδικασία μπορεί να πάρει ώρες ή λίγες ημέρες.

Η Δύση κατήγγειλε την ρωσική κλιμάκωση που εκδηλώθηκε μέσω της οργάνωσης των στημένων «δημοψηφισμάτων», ενώ τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών παραλίγο να φθάσουν στο 100% των ψήφων υπέρ του «ναι» στην προσάρτηση από την Μόσχα.

Η επικείμενη προσάρτηση των εδαφών αυτών και η απειλή της Ρωσίας ότι θα υπερασπισθεί τις περιοχές αυτές και με πυρηνικά όπλα δεν οδηγεί το Κίεβο να καταθέσει τα όπλα. Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν την αντεπίθεση στην ανατολική και την νότια Ουκρανία καλώντας τους Δυτικούς να αυξήσουν άμεσα και σημαντικά την πίεση επί της Ρωσίας.

Το Κίεβο χρειάζεται «άρματα μάχης, πολεμικά αεροσκάφη, πυροβολικό μακρού βεληνεκούς, συστήματα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας».

Αφού απελευθέρωσαν μεγάλο μέρος των καταληφθέντων από την Ρωσία εδαφών στην περιοχή του Χάρκοβο στην βορειοανατολική Ουκρανία, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προωθούνται προς ανατολάς, τώρα με βραδύτερους ρυθμούς. Συνεχίζουν επίσης την αντεπίθεση στην νότια Ουκρανία, με λιγότερο θεαματικά αποτελέσματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χάμπεκ: Σε λειτουργία θα παραμείνουν δύο πυρηνικοί σταθμοί - Το αργότερο ως τον Απρίλιο

Ουκρανία: Ρωσικές επιδρομές προκάλεσαν σημαντική διακοπή ρεύματος στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Οι φιλορώσοι ηγέτες σε Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα ζητούν ενσωμάτωση στη Ρωσία