Συρία: Στους 94 οι νεκροί από τη βύθιση σκάφους με μετανάστες κοντά στην Ταρτούς

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συρία: Στους 94 οι νεκροί από τη βύθιση σκάφους με μετανάστες κοντά στην Ταρτούς
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Το σκάφος αυτό στο οποίο επέβαιναν μετανάστες είχε αποπλεύσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα από τον Λίβανο.

Στους 94 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη βύθιση σκάφους που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά των ακτών της Συρίας, μετά τον εντοπισμό περισσότερων πτωμάτων στην ακτή Μπανίγιας στην Μεσόγειο, μετέδωσε σήμερα το απόγευμα η συριακή κρατική τηλεόραση, σε νεότερο απολογισμό.

Το σκάφος αυτό στο οποίο επέβαιναν μετανάστες είχε αποπλεύσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα από τον Λίβανο.

Οι συριακές αρχές άρχισαν να εντοπίζουν πτώματα στη θάλασσα στα ανοικτά της Ταρτούς την Πέμπτη το βράδυ. Το υπουργείο Μεταφορών της Συρίας είχε ανακοινώσει επικαλούμενο επιζώντες ότι το πλοιάριο είχε αποπλεύσει από τη Μίνιεχ στον βόρειο Λίβανο την Πέμπτη με 120 ως 150 επιβαίνοντες και προορισμό την Ευρώπη.

Λόγω της οικονομικής κρίσης στον Λίβανο, μιας από τις χειρότερες στον κόσμο από το 1850, πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα. Εκτός από τους Λιβανέζους, στα πλοιάρια επιβαίνουν συχνά άνθρωποι που είναι ήδη πρόσφυγες από τη Συρία και την Παλαιστίνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αντιπολιτευτικοί μπελάδες από τα κομματικά «γεννητούρια» - Σκόνη και θρύψαλα ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέοι καβγάδες στο ΠΑΣΟΚ

Πότε θα καταβληθεί το νέο επίδομα των 150 ευρώ σε οικογένειες με παιδιά - Οι εισοδηματικοί «κόφτες»

Ψηφιακή παγίδα στις εκπρόθεσμες δηλώσεις: Αυτόματα πρόστιμα σε όσους ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους

Φόρτωση BOLM...
reader insider