Γερμανία: Τα αποθέματα φυσικού αερίου φτάνουν μέχρι τον χειμώνα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γερμανία: Τα αποθέματα φυσικού αερίου φτάνουν μέχρι τον χειμώνα
Τον κίνδυνο που διατρέχει η «ατμομηχανή» της Ευρώπης να ξεμείνει από φυσικό αέριο, ανέδειξε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Οι προσπάθειες της Γερμανίας να εξασφαλίσει τα απαραίτητα αποθέματα φυσικού αερίου «πηγαίνoυν καλά», όμως επαρκούν μόνο για τον χειμώνα που έρχεται, όπως επεσήμανε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

«Αν όλα πάνε καλά με την εξοικονόμηση φυσικού αερίου και είμαστε τυχεροί με τον καιρό, έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε καλά τον χειμώνα», υπογράμμισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ όπως αναφέρει το ΜarketWatch, τονίζοντας ωστόσο οι δεξαμενές θα αδειάσουν μετά το χειμώνα και η χώρα θα ξεμείνει από αποθέματα.

«Το ζήτημα είναι ότι θα φτάσουμε στην άνοιξη του 2023 με εντελώς εξαντλημένα, πραγματικά, αποθέματα και το αέριο ακόμα δεν θα ρέει», διαπίστωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας ενέργειας Enel SpA, Φραντσέκο Σταράτσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Χρέη στην Εφορία: Η αύξηση των φρέσκων οφειλών «απειλεί» τις 72 δόσεις - Αγκάθι η τακτοποίηση

Fuel Pass: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις

Το πραγματικό σοκ στις τιμές των τροφίμων έρχεται…

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider