Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ «βλέπει» στον ορίζοντα το τέλος της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ «βλέπει» στον ορίζοντα το τέλος της πανδημίας
Ο , Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, δήλωσε πως ο κόσμος ποτέ δεν ήταν σε καλύτερη θέση απ' ότι σήμερα για να τελειώσει την πανδημία του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, δήλωσε πως ο κόσμος ποτέ δεν ήταν σε καλύτερη θέση απ' ότι σήμερα για να τελειώσει την πανδημία του κορονοϊού, προειδοποιώντας παράλληλα πως τα κράτη πρέπει να διατηρήσουν τις προσπάθειες εναντίον του ιού που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 6 εκατ. άτομα παγκοσμίως.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του ΠΟΥ είπε πως «δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία. Αλλά το τέλος της είναι στο ορίζοντα».

Παράλληλα, μιλώντας για την ευλογιά των πιθήκων ο Τέντρος δήλωσε πως τα κρούσματα υποχωρούν, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση από τις χώρες για τη νόσο.

Από την πλευρά της, το στέλεχος του Οργανισμού, Μαρία Κερκόβε, δήλωσε ότι παρά το ότι ο ΠΟΥ αναμένει μελλοντικά κύματα του κορονοϊού υπάρχουν πλέον διαθέσιμα εργαλεία, όπως τα εμβόλια και αντιϊικά φάρμακα που αποτρέπουν σοβαρή νόσηση από τον ιό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Στην Ελλάδα το στέλεχος «Κένταυρος» – Πόσο ανησυχεί τους επιστήμονες

gazzetta
gazzetta reader insider insider