Ερντογάν: Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά «όταν ανακαλύψουμε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο μας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά «όταν ανακαλύψουμε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο μας»
Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν για το Αμπντουλχαμίντ Χαν - «Διαφορετικά τα πράγματα όταν ανακαλύψουμε το φυσικό αέριο»

Νέες δηλώσεις για το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν αλλά και για τη σχέση της Τουρκίας με τη Συρία πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο Τούρκος Πρόεδρος επιστρέφοντας από ταξίδι του από την Ουκρανία δήλωσε πως χάρη στο Αμπντουλχαμίντ Χαν τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά, όταν ανακαλυφθεί φυσικό αέριο.

«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα μοιραστούμε με το έθνος μας το νέο, μόλις λάβουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα με το πλοίο γεωτρήσεων Αμπντουλχαμίντ Χαν. Πάνω από όλα, ελπίζω τα πράγματα να είναι πολύ διαφορετικά, όταν θα ανακαλύψουμε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Έκανε λόγο επίσης και για συνεργασία με την Μαλαισία σε άλλες περιοχές με τα τουρκικά γεωτρύπανα της Τουρκίας, χωρίς να διευκρινίσει όμως σε ποιο σημείο θα γίνουν γεωτρήσεις.

Αίσθηση προκαλεί παράλληλα, η αναφορά περί αποκατάστασης της σχέσης του με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, τον οποίο κατονόμαζε κάποτε δικτάτορα και τον καταπολεμούσε.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε περαιτέρω βήματα με τη Συρία. Κάνοντας αυτά τα βήματα, ελπίζω ότι θα σπάσουμε πολλά παιχνίδια, σε ολόκληρη την περιοχή, σε αυτήν την περιοχή του ισλαμικού κόσμου, με τους γείτονές μας», ήταν τα λόγια του Τούρκου Πρόεδρο.

Φωτογραφία @AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ο Ερντογάν θα θέσει το θέμα του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στον Πούτιν

Μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών F-16 πάνω από ελληνικά νησιά - Συνολικά 80 παραβιάσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider