Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Κάηκαν 6,6 εκατ. στρέμματα - Έκταση ίση με το 50% της Βόρειας Ιρλανδίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Κάηκαν 6,6 εκατ. στρέμματα - Έκταση ίση με το 50% της Βόρειας Ιρλανδίας
Πρόκειται για έκταση καμένων 3 φορές μεγαλύτερη από αυτή που είχε καεί από το 2016 έως το 2021.

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για την έκταση του καμένου δάσους που έχουν αφήσει πίσω τους οι μεγάλες πυρκαγιές στην Ευρώπη το τρέχον καλοκαίρι, με τις φλόγες να έχουν κάψει έκταση ίση περίπου με το 50% της Βόρειας Ιρλανδίας, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το ευρωπαϊκό σύστημα πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές (EFFIS), οι πυρκαγιές στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κάψει μέχρι και τις 13 Αυγούστου 6,60 εκατ. στρέμματα δάσους. Πρόκειται για έκταση καμένων 3 φορές μεγαλύτερη από αυτή που είχε καεί από το 2016 έως το 2021.

Ο αριθμός των πυρκαγιών σε χώρες της ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος τουλάχιστον από το 2006, με 2.300 πύρινα μέτωπα να έχουν καταγραφεί στα μέσα Αυγούστου.

Ο συνδυασμός ξηρασίες και το κύμα καύσωνα που «καίει» την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες αποτελούν τους λόγους για τους οποίους η ήπειρος βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για εκδήλωση πυρκαγιάς το καλοκαίρι, σύμφωνα με την υπηρεσία Copernicus.

Η Ισπανία έχε δει να καίγονται πάνω από 2,45 εκατ. στρέμματα δάσους από τις πυρκαγιές, αριθμός που είναι σχεδόν κατά 6 φορές μεγαλύτερος από το μέσο όρο της χώρας για αυτή την περίοδο του έτους, σύμφωνα με το EFIS.

Ρουμανία, Γαλλία και Γερμανία έχουν δει και αυτές με τη σειρά τους ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό δασικών πυρκαγιών για το 2022

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πορτογαλία: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό της Σέρα ντα Εστρέλα

gazzetta
gazzetta reader insider insider