Γερμανία: Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας σε κινητοποίηση για το κλίμα στο Αμβούργο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γερμανία: Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας σε κινητοποίηση για το κλίμα στο Αμβούργο
Αστυνομικοί αντέδρασαν κάνοντας με τη σειρά τους χρήση σπρέι πιπεριού, ροπάλων και εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία σε κινητοποίηση για το κλίμα στο Αμβούργο, μεγάλο γερμανικό λιμάνι, χθες Σάββατο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει τη γέφυρα Κάτβικ επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού. Αστυνομικοί αντέδρασαν κάνοντας με τη σειρά τους χρήση σπρέι πιπεριού, ροπάλων και εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Εκπρόσωπος των οργανωτών της διαδήλωσης χαρακτήρισε τα επεισόδια «νέα κορύφωση της αστυνομικής βίας».

Οι ακτιβιστές απέκλεισαν επίσης τη γέφυρα Κέλμπραντ και, μεταξύ άλλων, σιδηροτροχιές που χρησιμοποιεί ο οργανισμός του λιμένα του Αμβούργου.

«Αποκλείσαμε κεντρικό κόμβο του γερμανικού εξωτερικού εμπορίου για να προσελκύσουμε την προσοχή στις συνέπειες της σύγχρονης αποικιοκρατίας, ανέφερε ανακοίνωση του οικολογικού κινήματος Extinction Rebellion.

Είχαν αναγγελθεί πέντε πορείες χθες στο Αμβούργο. Στην πρώτη μεγάλη κινητοποίηση, περίπου 2.000 άνθρωποι έκαναν πορεία από το πάρκο Αλτόνα προς κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προς ήπια αύξηση ο κατώτατος μισθός από 1ης Απριλίου - Τι αλλάζει σε Δώρο Πάσχα και επίδομα ανεργίας

Όταν ο πόλεμος συναντά τη λειψυδρία: Το νέο ρίσκο για Ευρώπη και Ελλάδα

ΕΝΦΙΑ 2026: Nέα εκκαθαριστικά και πρώτη δόση έως 31 Μαρτίου για φόρους 2 δισ. ευρώ

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider