Κούβα: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κούβα: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Η φωτιά μαινόταν επί μία εβδομάδα. Στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους ενώ υπάρχουν επίσης 14 αγνοούμενοι και 132 τραυματίες.

Η πυρκαγιά που μαινόταν επί μία εβδομάδα σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στη δυτική Κούβα κατασβέστηκε, αφού στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους ενώ υπάρχουν επίσης 14 αγνοούμενοι και 132 τραυματίες, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, η κυβέρνηση.

«Στις επτά το πρωί ανακοινώθηκε πως η πυρκαγιά έσβησε», ανακοίνωσε μέσω του Twitter η κουβανική προεδρία.

Περίπου εξήντα ειδικοί στην ιατροδικαστική εισήλθαν στη ζώνη της καταστροφής για να επιχειρήσουν να βρουν τα πτώματα των αγνοουμένων, πρόσθεσε η προεδρία.

Η πυρκαγιά, που προκλήθηκε από κεραυνό, εκδηλώθηκε στις 5 Αυγούστου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ματάνσας, τις μεγαλύτερες της Κούβας, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων ανατολικά της Αβάνας. Κάηκαν τέσσερις δεξαμενές χωρητικότητας μέχρι και 52 εκατομμυρίων λίτρων αργού πετρελαίου ή μαζούτ, από τις οκτώ που περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις.

Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 132 ανθρώπων, και 23 εξακολουθούσαν χθες να νοσηλεύονται. Τέσσερις από τους τραυματίες αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η απώλεια εκατομμυρίων λίτρων καυσίμου, στρατηγικής σημασίας για την τροφοδοσία των θερμοηλεκτρικών σταθμών της χώρας, αναμένεται ότι θα επιδεινώσει την ήδη τεταμένη κατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider