Κομισιόν: Ανθρωπιστική βοήθεια 4 εκατ. ευρώ για όσους έχουν ανάγκη στην Ουγκάντα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Ανθρωπιστική βοήθεια 4 εκατ. ευρώ για όσους έχουν ανάγκη στην Ουγκάντα
Το συμπληρωματικό ποσό αυξάνει τη συνολική χρηματοδότηση για την Ουγκάντα σε 34 εκατ. ευρώ το 2022.

Επιπλέον 4 εκατ. ευρώ στην Ουγκάντα διέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει την εισροή νέων προσφύγων από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και να αντιμετωπίσει την επισιτιστική ανασφάλεια στην περιοχή Karamoja της Ουγκάντας, στα σύνορα με την Κένυα.

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Η επικρατούσα ανασφάλεια στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των αφίξεων προσφύγων στη γειτονική Ουγκάντα, η οποία φιλοξενεί ήδη τον μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό στην Αφρική. Η χρηματοδότηση αυτή θα επιτρέψει στους εταίρους μας στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας να αντιμετωπίσουν τις πλέον επείγουσες ανάγκες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης όσων εκτοπίστηκαν πρόσφατα. Επιπλέον, έχει διατεθεί χρηματοδότηση στην Ουγκάντα για να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει την ταχέως επιδεινούμενη κατάσταση της επισιτιστικής ασφάλειας στην περιοχή Karamoja, όπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως επισιτιστική βοήθεια.»

Το συμπληρωματικό ποσό αυξάνει τη συνολική χρηματοδότηση για την Ουγκάντα σε 34 εκατ. ευρώ το 2022.

Η κατάσταση της ασφάλειας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχει οδηγήσει μεγάλο αριθμό ατόμων να αναζητήσουν καταφύγιο στη γειτονική Ουγκάντα, με πάνω από 57 000 άτομα να έχουν διασχίσει τα σύνορα από τον Ιανουάριο του 2022. Η Ουγκάντα φιλοξενεί ήδη τον μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό στην Αφρική (1,5 εκατ.) και τον τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο. Η περιοχή Karamoja, στη βορειοανατολική Ουγκάντα, αντιμετωπίζει σήμερα τις καταστροφικές συνέπειες της ξηρασίας που πλήττει το Κέρας της Αφρικής — η οποία συχνά περιγράφεται ως «η χειρότερη των τελευταίων 35 ετών». Περισσότερα από 500 000 άτομα έχουν επείγουσα ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας, με περίπου 100 000 παιδιά, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες να υποσιτίζονται έντονα.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση που θα διαθέσει η ΕΕ θα επιτρέψει στους εταίρους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας να παρέχουν επισιτιστική και διατροφική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της παροχής άμεσης βοήθειας ζωτικής σημασίας στους πλέον ευάλωτους.

Φωτογραφία: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκικό ΥΠΑΜ: Άλλα δύο πλοία με φορτία δημητριακών αναχώρησαν από ουκρανικά λιμάνια

Κομισιόν: Ενέκρινε τις τροποποιήσεις της Ελλάδας στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Μιχαηλίδου: Παρατείνεται έως τις 17/8 η υποβολή αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider