Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Κρήτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Κρήτη
Οι γιατροί αμέσως τον χαρακτήρισαν ως ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων και διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ.

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Κρήτη, όπως αναφέρει ο ιστότοπος cretapost επικαλούμενος το διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για έναν 27χρονο άνδρα ο οποίος σήμερα διαγνώσθηκε θετικός στην ευλογιά των πιθήκων και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο νεαρός άνδρας βρισκόταν στην Κρήτη για διακοπές, ωστόσο ένιωσε συμπτώματα της νόσου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου.

Οι γιατροί αμέσως τον χαρακτήρισαν ως ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων και διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ.

«Τηρήθηκαν από την πρώτη στιγμή όλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και αμέσως ο 27χρονος τέθηκε σε καραντίνα. Υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και σήμερα βγήκαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα που έδειξαν ότι είναι θετικός στην ευλογιά των πιθήκων», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης προσθέτοντας ότι ο νεαρός άνδρας φέρει ήπια συμπτώματα και είναι καλά στην υγεία του.

Σε 48 ανέρχονται τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, από την έναρξη καταγραφής των κρουσμάτων, ανέφερε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ. Είναι όλοι άνδρες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη (19-59) , εκ των οποίων 16 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (33%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευλογιά πιθήκων: Συνολικά 48 κρούσματα στην Ελλάδα - 17.897 στην Ευρώπη

ΗΠΑ: Ο FDA επεκτείνει τις άδειες για εμβόλια καθώς εντείνεται η έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων

gazzetta
gazzetta reader insider insider