Ουκρανία: Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Οδησσό δεν προκάλεσαν προβλήματα στις αποθήκες των σιτηρών 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Οδησσό δεν προκάλεσαν προβλήματα στις αποθήκες των σιτηρών 
Το Κίεβο συνεχίζει να προετοιμάζεται για την επανεκκίνηση των εξαγωγών σιτηρών από τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα.

Η επίθεση των ρωσικών πυραύλων στο λιμάνι της Οδησσού στην Ουκρανία δεν προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο ουκρανικός στρατός.

Από τους 11 πυραύλους που έπληξαν την περιοχή, καταστράφηκε ένα πρατήριο καυσίμων και υπήρξαν ζημιών σε σπίτια κοντά στο λιμάνι της πόλης, μετέδωσε το Reuters.

Όπως υποστηρίζει ο ουκρανικός στρατός, οι αποθήκες σιτηρών στην Οδησσό είναι αλώβητες από τους βομβαρδισμούς, ενώ δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι ή τραυματισμοί ανθρώπων μέχρι στιγμής.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών, Ολεκσάνταρ Κουμπράκοφ, δήλωσε ότι η χώρα του συνεχίζει να προετοιμάζεται για την επανεκκίνηση των εξαγωγών σιτηρών από τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα παρά τη ρωσική επίθεση.

Σχολιάζοντας την επίθεση, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram πως η σημερινή επίθεση «δείχνει πως παρά τις υποσχέσεις της, η Ρωσία θα βρει τρόπο να μην υλοποιήσει τη συμφωνία για την εξαγωγή των σιτηρών».

Καταδίκη από τη Δύση

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «καταδικάζει απερίφραστα» την ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ προσθέτοντας ότι όλες οι πλευρές του πολέμου έχουν διατυπώσει την δέσμευσή τους ως προς την συμφωνία η οποία υπογράφηκε χθες για την εξαγωγών των σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια και τονίζοντας ότι η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας από την Ρωσική ομοσπονδία, την Ουκρανία και την Τουρκία αποτελεί επιταγή.

Την επίθεση με ρωσικούς πυραύλους στην Οδησσό της Ουκρανίας καταδίκασε ο επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η επίθεση κατά κρίσιμου στόχου για την εξαγωγή των σιτηρών μία ημέρα μετά την υπογραφή των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης είναι ιδιαιτέρως καταδικαστέα και δείχνει για μία ακόμη φορά την απόλυτη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δεσμεύσεων εκ μέρους της Ρωσίας» ανέφερε ο Ισπανός αξιωματούχος.

Η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο δήλωσε ότι η ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού είναι «αποτρόπαιη» και ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει.

«Το Κρεμλίνο συνεχίζει να χρησιμοποιεί την τροφή ως όπλο. Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει», έγραψε η Αμερικανίδα διπλωμάτης Μπρίτζετ Μπρινκ στο Twitter.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: «Ο Πούτιν έφτυσε κατά πρόσωπο τον ΟΗΕ και την Τουρκία» - Νέα επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την αποστολή πιο ισχυρών όπλων

Ουκρανία: Αξίας 10 δισ. δολαρίων τα σιτηρά που είναι έτοιμα για εξαγωγή

gazzetta
gazzetta reader insider insider