Έλληνες πολίτες - θύματα απάτης - είναι κατηγορούμενοι στη γερμανική δικαιοσύνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλληνες πολίτες - θύματα απάτης - είναι κατηγορούμενοι στη γερμανική δικαιοσύνη
Έλληνες πολίτες καταλήγουν κατηγορούμενοι από τη γερμανική δικαιοσύνη, καθώς στα ονόματά τους βρέθηκαν λογαριασμοί σε γερμανικές Τράπεζες που χρησιμοποιήθηκαν για ύποπτες συναλλαγές και απάτες.

Έλληνες πολίτες καταλήγουν κατηγορούμενοι από τη γερμανική δικαιοσύνη, καθώς στα ονόματά τους βρέθηκαν λογαριασμοί σε γερμανικές Τράπεζες που χρησιμοποιήθηκαν για ύποπτες συναλλαγές και απάτες. Οι ίδιοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, υποστηρίζοντας πως παγιδεύτηκαν από απατηλά μηνύματα τραπεζών και έδωσαν τα στοιχεία τους.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, μία 42χρονη ιδιωτική υπάλληλος έδειξε στην κάμερα της ΕΡΤ3, το μήνυμα που έλαβε στο κινητό της τηλέφωνο από τράπεζα. Η ειδοποίηση ασφάλειας ήταν η παγίδα για να υποκλέψουν τα στοιχεία της, όπως υποστήριξε.

Τόσο η 42χρονη όσο και άλλοι, είναι πλέον κατηγορούμενοι και κλήθηκαν από τις ελληνικές ανακριτικές αρχές, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η γερμανική δικαιοσύνη. Κινδυνεύουν μάλιστα άμεσα να συλληφθούν.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν σε αυτούς τους λογαριασμούς φαίνεται πως μεταφέρθηκαν σε άλλες Τράπεζες και μετατράπηκαν σε bitcoins για να χαθούν στα άδυτα του διαδικτύου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Βόρεια και την Αν. Αττική

Πυρκαγιές: Οδηγός προστασίας των πολιτών

gazzetta
gazzetta reader insider insider