ΗΠΑ: Αποφασισμένος να απαγορεύσει τα επιθετικά όπλα δηλώνει ο πρόεδρος Μπάιντεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αποφασισμένος να απαγορεύσει τα επιθετικά όπλα δηλώνει ο πρόεδρος Μπάιντεν
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «κατακλυστεί από όπλα πολέμου» και τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να απαγορεύσει τα επιθετικά όπλα που χρησιμοποιούνται συχνά σε mass shootings

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «κατακλυστεί από όπλα πολέμου» και τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να απαγορεύσει τα επιθετικά όπλα που χρησιμοποιούνται συχνά σε mass shootings –επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, στην ορολογία των αμερικανικών αρχών.

«Είμαι αποφασισμένος να απαγορεύσω ξανά αυτά τα όπλα», είπε ο Μπάιντεν σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο. «Δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι να το πετύχουμε αυτό».

Σημειώνεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον δύο πολύνεκρες «τυφλές» επιθέσεις στις ΗΠΑ, φέρνοντας εκ νέου στο προσκήνιο το μείζον ζήτημα της οπλοκατοχής.

Σε περιστατικό μαζικών πυροβολισμών στο Τέξας στα τέλη Μαΐου, 19 μαθητές και δύο δασκάλες στο δημοτικό σχολείο Robb Elementary School έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του δράστη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ένοπλος δράστης άνοιξε πυρ εναντίον πολιτών κατά τη διάρκεια παρέλασης για την Επέτειο της Ανεξαρτησίας στο προάστιο Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider