Πόλεμος στην Ουκρανία: Αιματηροί ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο - Αυξάνονται οι νεκροί από τις επιθέσεις στα ανατολικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αιματηροί ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο - Αυξάνονται οι νεκροί από τις επιθέσεις στα ανατολικά
Σύμφωνα με το Κίεβο, η Μόσχα εντείνει τις προσπάθειες για την κατάληψη του βιομηχανικού κέντρου του Ντονμπάς.

Τελευταία ενημέρωση: 15:51

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας κατήγγειλε τη Δευτέρα πως οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με βομβαρδισμούς πυροβολικού το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της εμπόλεμης χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας, μια επίθεση πυραύλου κατέστρεψε κτήριο κατοικιών στο Χάρκοβο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Από τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού έχουν σκοτωθεί 3 άτομα και έχουν τραυματιστεί ακόμα 28, σύμφωνα με την τοπική περιφέρεια.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ίχορ Τερέχοφ, δήλωσε πως ο βομβαρδισμός έπληξε πολιτικές υποδομές περιλαμβανομένης μιας εμπορικής ιδιοκτησίας και ενός συνεργείου επισκευής ελαστικών.

«Αυτά είναι μέρη που δεν είχαν στρατιωτική σημασία» ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι δύο παιδιά ηλικίας 4 και 16 ετών περιλαμβάνονται μεταξύ των δεκάδων ανθρώπων που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

«Πολλά βλήματα έπεσαν σε αυλές σπιτιών. Γκαράζ και αυτοκίνητα καταστράφηκαν επίσης, πολλές πυρκαγιές ξέσπασαν», δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Όλεχ Σινεχούμποφ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε ένα ξεχωριστό συμβάν επλήγη ένα σχολείο καθώς και ένα κτίριο κατοικιών και οι διασώστες διέσωσαν μια 86χρονη γυναίκα από τα ερείπια, είπε. Δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος.

Τα χτυπήματα στο Χάρκοβο έρχονται καθώς η Μόσχα εντείνει τις προσπάθειες για την κατάληψη του βιομηχανικού κέντρου του Ντονμπάς.

Ακόμα, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού στην πόλη Τσαβίβ Γιαρ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ στα ανατολικά της χώρας.

Ο αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει μέχρι τη Δευτέρα τους 24 και συνεχίζονται οι προσπάθειες για εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια των κτηρίων που επλήγησαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ανέφερε σε ανακοίνωση της η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών της Ουκρανίας, μετέδωσε το Reuters.

Σημειώνεται ότι ουκρανικές δυνάμεις ισχυρίστηκαν πως ανακατέλαβαν το χωριό Ιβανίβκα στη νότια υπό ρωσική κατοχή περιοχή της Χερσώνας, σύμφωνα με ταξιαρχία του ουκρανικού πεζικού.

"Το μόνο πράγμα που απέμεινε από τη ρωσική κατοχική δύναμη στην Ιβανίβκα είναι φρικτές αναμνήσεις και 'πεθαμένος' στρατιωτικός εξοπλισμός", ανέφερε.

Το Reuters δεν μπορεί προσώρας να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Υπάρχουν περισσότερα από ένα χωριά Ιβανίβκα στην περιοχή. Ένα από αυτά βρίσκεται κατά μήκος της πρώτης γραμμής.

Πλήγματα της Ρωσίας σε αποθήκες οπλισμού

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν αποθήκες πυρομαχικών στην κεντρική περιοχή Ντνίπρο της Ουκρανίας που προμήθευαν εκτοξευτές ρουκετών και όπλα πυροβολικού.

Ανέφερε επίσης ότι έπληξε σημεία ανάπτυξης ουκρανικών στρατευμάτων και ξένων μαχητών στην περιοχή του Χαρκόβου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ «δεν θα εγκαταλείψει» τον διάλογο με τον Πούτιν

gazzetta
gazzetta reader insider insider