ΠΟΥ: Δύο νέοι θάνατοι από ευλογιά των πιθήκων στην Αφρική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΥ: Δύο νέοι θάνατοι από ευλογιά των πιθήκων στην Αφρική
Η νόσος έχει εμφανιστεί σε εννέα ακόμη χώρες, εδάφη και περιοχές.

Δύο ακόμη θανάτους από ευλογιά των πιθήκων ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), οι οποίοι καταγράφηκαν μετά την τελευταία επικαιροποίηση των στοιχείων στις 27 Ιουνίου, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την νόσο από την αρχή του έτους ανήλθε σε τρεις και ανακοίνωσε ότι η νόσος έχει εξαπλωθεί σε νέες περιοχές.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων καταγράφηκαν σε 9 ακόμη χώρες, εδάφη και περιοχές.

Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 77% από την τελευταία έκθεση φθάνοντας τα 6.027, σημείωσε ο ΠΟΥ, με την πλειονότητά τους να σημειώνεται στην περιοχή της Ευρώπης.

Ωστόσο, και οι τρεις θάνατοι σημειώθηκαν στην Αφρική, σύμφωνα με την έκθεση.

Από τα επικαιροποιημένα στοιχεία προκύπτει ακόμη ότι πάνω από το 99% των κρουσμάτων για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες για το φύλο των νοσήσαντων έχουν καταγραφεί μεταξύ ανδρών.

"Το ξέσπασμα της νόσου συνεχίζει να επηρεάζει κυρίως άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες και έχουν αναφέρει ότι είχαν πρόσφατα σεξουαλική συνεύρεση με έναν ή με πολλούς συντρόφους, χωρίς να διακρίνεται επί του παρόντος μετάδοση πέραν των δικτύων αυτών", όπως επισημαίνεται στην έκθεση.

Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ που εδρεύει στη Γενεύη θα συγκαλέσει νέα συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία θα εισηγηθεί τον χαρακτηρισμό του ξεσπάσματος σε "υγειονομική έκτακτη ανάγκη παγκόσμιου ενδιαφέροντος" --το ανώτατο επίπεδο συναγερμού του ΠΟΥ--κατά την εβδομάδα που ξεκινάει στις 18 Ιουλίου ή και νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός διευθυντής της.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους πρόκειται επίσης να συναντηθεί σήμερα με τον ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος του ΠΟΥ χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΠΟΥ, η Ισπανία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 802 κρούσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΠΟΥ: Πάνω από 6.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων έχουν καταγραφεί σε 58 χώρες

Καπραβέλος: Σπάνια περίπτωση ο θάνατος βρέφους με οξεία ηπατίτιδα