Προσωπικός ιατρός: Πρόσκληση για σύναψη συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ – Μέχρι τέλος Ιουλίου οι αιτήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσωπικός ιατρός: Πρόσκληση για σύναψη συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ – Μέχρι τέλος Ιουλίου οι αιτήσεις
Σε ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την σύναψη συμβάσεων ώστε να γίνουν προσωπικοί γιατροί όσοι ιδιώτες ενδιαφέρονται προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους μέχρι 31 Ιουλίου.

Σε ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την σύναψη συμβάσεων ώστε να γίνουν προσωπικοί γιατροί όσοι ιδιώτες ενδιαφέρονται προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους μέχρι 31 Ιουλίου.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για 2 έτη, με δυνατότητα αυτοδίκαιης παράτασης για 1 έτος επιπλέον, εφόσον δεν υπάρξει καταγγελία της από το ένα ή το άλλο συμβαλλόμενο μέρος.

Οι Συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιδιώτες ιατροί, ως Προσωπικοί Ιατροί, για εγγεγραμμένους πολίτες έως 2.000 άτομα, αποζημιώνονται «κατά κεφαλήν» βάσει ποσών ανά ηλικιακή ομάδα, τα οποία ορίζονται ως ακολούθως:

  • Για εγγεγραμμένους πολίτες 16 ετών (συμπληρωμένα σύμφωνα με την ημεροχρονολογία γεννήσεώς τους) – 49 ετών 20 €
  • Για πολίτες 50-69 ετών 30 €
  • Για πολίτες 70 ετών και άνω 45 €

Η μηνιαία αποζημίωση υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το πλήθος των εγγεγραμμένων ανά ηλικιακή ομάδα με το ομάδα με το ετήσιο ποσό αποζημίωσης που αντιστοιχεί στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα σύμφωνα με τον αμέσως ανωτέρω πίνακα, αναγόμενο και καταβαλλόμενο σε μηνιαία βάση.

Η Διαδικασία Σύναψης Σύμβασης στον ΕΟΠΥΥ

Με στόχο την απλούστευση της διοικητικής διαδικασίας, την απομακρυσμένη πρόσβαση με χρήση ψηφιακών εργαλείων για την εξάλειψη γραφειοκρατικών εμποδίων, η Διεύθυνση Συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ διεκπεραιώνει ψηφιακά τη διαδικασία σύναψης σύμβασης μέσω της εφαρμογής EOPYY.eContracts (ψηφιακές συμβάσεις).

Ο ενδιαφερόμενος Προσωπικός Ιατρός των ανωτέρω ειδικοτήτων καταθέτει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικό αίτημα σύναψης σύμβασης στη Διεύθυνση Συμβάσεων ΕΟΠΥΥ μέσω της διαδικτυακής πύλης (ιστοσελίδας https://personaldoctors.eopyy.gov.gr/ )

Στην ιστοσελίδα παρέχονται αναλυτικές οδηγίες υποβολής αιτήματος, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (ψηφιακής μορφής):

  1. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
  2. Πιστοποιητικό οικείου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας.
  3. Άδεια/Βεβαίωση λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου στην ελληνική επικράτεια.
  4. Υπεύθυνη Δήλωση, των προϋποθέσεων ΕΚΠΥ (άρθρο 1, ΦΕΚ 4949/Β/1.11.2018) (μέσω gov.gr)
  5. Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι τακτικός υπάλληλος του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ ‘α ή β’ βαθμού ή Ανεξάρτητων Αρχών με τς διατάξεις του Ν.2190/1994 και ότι δεν λαμβάνει οποιαδήποτε άλλη αμοιβή από σχέση συνεργασίας με το δημόσιο.(μέσω gov.gr)

Από τη Διεύθυνση Συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ διενεργείται ο προσυμβατικός έλεγχος δικαιολογητικών.

Με την ολοκλήρωση του ελέγχου ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος ιατρός και το έντυπο «ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ» εκδίδεται από την πλατφόρμα EOPYY.eContracts με προσυμπληρωμένα τα απαραίτητα στοιχεία και τίθεται στη διάθεση του ιατρού προς υπογραφή.

Η υπογραφή της σύμβασης από τον ιατρό πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr (Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου link: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai- kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaiose-eggraphou ).

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο ιατρός μεταφορτώνει (upload) την ψηφιακά υπογεγραμμένη σύμβαση στην πλατφόρμα EOPYY.eContracts οπότε και η διαδικασία ολοκληρώνεται κατόπιν της ψηφιακής υπογραφής της σύμβασης από τον ΕΟΠΥΥ.

Επισημαίνεται ότι στη διαδικτυακή πύλη έχουν αναρτηθεί αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή και αυθεντικοποίηση του χρήστη.

Προθεσμία μέχρι τέλος Ιουλίου

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται ότι οι αιτούντες χρήστες είναι υπεύθυνοι για την αποκλειστική και ορθή χρήση των κωδικών πρόσβασης ή των λοιπών στοιχείων ταυτοποίησής τους. Για τεχνικά προβλήματα ο ενδιαφερόμενος ιατρός μπορεί να απευθύνει ηλεκτρονικά ερωτήματα στη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ.

Μετά την καταχώριση της Αίτησης ο υποψήφιος δύναται —μέσω του συστήματος— να προεικονίσει ή/και να εκτυπώσει αντίγραφο αυτής με εμφάνιση του αριθμού πρωτοκόλλου και της ημερομηνίας υποβολής της.

Σε περίπτωση διαπίστωσης ανακρίβειας δηλωμένων στοιχείων μετά την υπογραφή της σύμβασης, πέραν των προαναφερθέντων συνεπειών, ο ΕΟΠΥΥ δύναται να καταγγείλει τη συναφθείσα σύμβαση.

Επισημαίνεται ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτημάτων σύναψης σύμβασης Προσωπικών Ιατρών στο πανελλαδικό δίκτυο συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών Προσωπικών ιατρών, παραμένει ανοιχτή έως 31/07/2022

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Εκτόξευση των κρουσμάτων στα 20.084, 16 νεκροί και 95 διασωληνωμένοι

Ευλογιά των πιθήκων: Σήμερα οι πρώτες παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ

Παραγωγή φαρμάκων: Αύξηση της απασχόλησης κατά 55% στην Ελλάδα την τελευταία τετραετία

gazzetta
gazzetta reader insider insider