Νέες προκλήσεις Σοϊλού: «Η Ελλάδα στηρίζει την τρομοκρατία» - Άμεση απάντηση Ελλήνων βουλευτών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες προκλήσεις Σοϊλού: «Η Ελλάδα στηρίζει την τρομοκρατία» - Άμεση απάντηση Ελλήνων βουλευτών
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας και αλλά και μίας σειράς ευρωπαϊκών κρατών επιδόθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, καθώς υποστήριξε πως τόσο η χώρα μας όσο και άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Σουηδία και η Φινλανδία υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας και αλλά και μίας σειράς ευρωπαϊκών κρατών επιδόθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, καθώς υποστήριξε πως τόσο η χώρα μας όσο και άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Σουηδία και η Φινλανδία υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε ανοιχτά τις παραπάνω χώρες πως στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Σοϊλού υποστήριξε ότι η Ελλάδα βασανίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κυρίως στον Έβρο.

Ωστόσο, άμεση ήταν και σήμερα η αντίδραση των Ελλήνων βουλευτών που συμμετέχουν στις εργασίες, με τους Σπήλιο Λιβανό, ο Μανούσο Βολουδάκη και Θεοδώρα Τζάκρη να τονίζουν πως δεν μπορεί ο υπουργός μιας νατοϊκής χώρας να κατηγορεί όλους τους υπόλοιπους συμμάχους ότι στηρίζουν την τρομοκρατία, απορρίπτοντας ταυτόχρονα όλες τις κατηγορίες του Τούρκου υπουργού για το προσφυγικό.

Υπενθυμίζεται πως σε αντίστοιχες προκλητικές δηλώσεις είχε προχωρήσει και χθες Τετάρτη o υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατηγόρησε και την Ελλάδα για υποστήριξη της τρομοκρατίας, ενώ δεν δίστασε να θέσει εκ νέου τα θέματα της, αποστατιωτικοποίησης νησιών στο Αιγαίο και της επέκτασης των χωρικών υδάτων.

Ερντογάν: Κομπάρσος των ξένων δυνάμεων η Ελλάδα

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του, AKP, έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι «κομπάρσος των ξένων δυνάμεων», προσθέτοντας: «Ξέρουμε τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος μας με την Ελλάδα. Θα πούμε «ναι» στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μόλις αυτές οι χώρες απαλλαγούν από τους τρομοκράτες του PKK. Αντιμετωπίζουμε το ίδιο θέμα σε κάποιες χώρες της ΕΕ, όπου οι τρομοκράτες του PKK διαδηλώνουν στους δρόμους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eπεισόδιο στη συνέλευση του NATO: Για αποστρατιωτικοποίηση μίλησε ο Ακάρ - Απάντησαν οι Έλληνες βουλευτές

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider