Στην Ιταλία 5.600.000 άνθρωποι ζουν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Ιταλία 5.600.000 άνθρωποι ζουν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας
Το Istat υπογραμμίζει ότι «ουσιαστικά, επιβεβαιώνονται το αρνητικό ρεκόρ και οι δυσκολίες του 2020, όταν ξέσπασε η πανδημία κορονοϊού».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, 5.600.000 κάτοικοι της Ιταλίας ζουν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας. Πρόκειται ουσιαστικά για 1.900.000 οικογένειες. Το Istat υπογραμμίζει ότι «ουσιαστικά, επιβεβαιώνονται το αρνητικό ρεκόρ και οι δυσκολίες του 2020, όταν ξέσπασε η πανδημία κορονοϊού».

Στην έκθεση του στατιστικού ινστιτούτου της χώρας αναφέρεται ότι η άνοδος του πληθωρισμού προκάλεσε νέες δυσκολίες στα νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν ήδη οικονομικά προβλήματα.

Παράλληλα, σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας ζει το 14,2% των ανηλίκων της Ιταλίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού είναι 9,4%. Επιβεβαιώνονται επίσης οι διαφορές βάσει γεωγραφικών περιοχών: οι νότιες περιφέρειες της χώρας «υποφέρουν» σαφώς περισσότερο από τον ιταλικό Βορρά, όπου μπορεί να διακρίνει κανείς μια κάποια βελτίωση της όλης κατάστασης.

Το 22% των οικογενειών με τρία παιδιά και πάνω αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, έναντι του 8,2% των οικογενειών που έχουν μόνο ένα παιδί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Μειωμένη 15% η φετινή παραγωγή σιταριού εξαιτίας της ξηρασίας

FAO: Οι φτωχοί θα πληρώσουν περισσότερα για λιγότερα τρόφιμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider