Κρεμλίνο: Καμία συμφωνία προς το παρόν για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρεμλίνο: Καμία συμφωνία προς το παρόν για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως δεν επιτεύχθηκε συμφωνία με την Τουρκία για την εξαγωγή ουκρανικών δημητριακών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως δεν επιτεύχθηκε συμφωνία με την Τουρκία για την εξαγωγή ουκρανικών δημητριακών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι εργασίες συνεχίζονται.

Η Τουρκία επιδιώκει μια συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία πάνω σ' ένα σχέδιο για την επανάληψη των εξαγωγών δημητριακών από ουκρανικά λιμάνια, αν και οι προοπτικές για μια συμφωνία είναι αμυδρές, σύμφωνα με το Reuters.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε επίσης πως δεν περιμένει ότι η Gazprom θα διακόψει τις προμήθειες αερίου σε άλλους ευρωπαίους πελάτες της προσθέτοντας πως το σχέδιο για να υποχρεωθούν οι αγοραστές να πληρώνουν για το αέριο σε ρούβλια λειτουργεί όπως αναμενόταν.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε πως εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν εξαιτίας του αποκλεισμού από την Ρωσία των ουκρανικών λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Ζελένσκι είπε ότι ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι μιας «τρομερής επισιτιστικής κρίσης», με την Ουκρανία ανίκανη να εξάγει μεγάλες ποσότητες σιταριού, καλαμποκιού, λαδιού και άλλων προϊόντων, τα οποία είχαν έναν «σταθεροποιητικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά».

«Αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς μπορεί να υπάρχει έλλειψη προϊόντων σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο. Εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν, αν συνεχιστεί ο ρωσικός αποκλεισμός της Μαύρης Θάλασσας», είπε ο ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: Κίνδυνος λιμοκτονίας εκατομμυρίων ανθρώπων εξαιτίας της Ρωσίας

Ουκρανία: Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Σεβεροντονέτσκ - «Εκεί κρίνεται η τύχη του Ντονμπάς»

ΟΗΕ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί τη μεγαλύτερη αύξηση του κόστους ζωής εδώ και μια γενιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider