Παραδοχή Ουκρανίας: Η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στο Λουγκάνσκ - 4 νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραδοχή Ουκρανίας: Η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στο Λουγκάνσκ - 4 νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο
Οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία έχουν φτάσει στη «μέγιστη ένταση», σημειώνει το Κίεβο.

Στην παραδοχή πως ο ρωσικός στρατός έχει το πάνω χέρι και το πλεονέκτημα στις μάχες που γίνονται στην περιοχή του Λουγκάνσκ στα ανατολικά της Ουκρανίας προχώρησε κορυφαίος αξιωματούχος από το Κίεβο.

Μιλώντας στο Reuters ο στρατηγός Ολεξέι Γκρομόβ ανέφερε πως «η Ρωσία έχει το πλεονέκτημα, αλλά εμείς κάνουμε ότι μπορούμε».

Ο ίδιος σημείωσε πως έχει καταγραφεί μεταφορά πυραύλων Ισκαντέρ από το ρωσικό στρατό στη Λευκορωσία, ενδεικτικό του ότι η Μόσχα μπορεί να ετοιμάζει νέους βομβαρδισμούς στη δυτική Ουκρανία.

Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Γκάνα Μαλιάρ δήλωσε πως οι μάχες ενάντια στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία έχουν φτάσει στη «μέγιστη ένταση».

«Οι μάχες έχουν φτάσει στη μέγιστη έντασή τους και μπροστά μας βρίσκεται ένα μακρύ και εξαιρετικά δύσκολο στάδιο», είπε η υφυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εξάλλου, ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας του Χάρκοβνο, Όλεχ Σινεχούμποφ, ανέφερε πως ο ρωσικός στρατός βομβαρδίσει και πάλι τα κεντρικά του Χάρκοβο, ενώ από τις επιθέσεις έχουν χάσει τη ζωή τους 4 άμαχοι, όπως υποστήριξε.

Ο Σινεχούμποφ κάλεσε τους πολίτες της περιφέρειας να πάνε στα καταφύγια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider