Ισπανία: Στα 84 τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην χώρα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ισπανία: Στα 84 τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην χώρα
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι υπάρχουν 73 ύποπτα περιστατικά.

Οι ισπανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 25 νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σήμερα, ανεβάζοντας σε 84 τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε μια από τις βασικές εστίες της πρόσφατης έξαρσης.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι υπάρχουν 73 ύποπτα περιστατικά.

Η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι η Ισπανία θα αγοράσει εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων στο πλαίσιο των κοινών ευρωπαϊκών προμηθειών εμβολίων και επιβεβαίωσε ότι το δυτικοαφρικανικό στέλεχος, που έχει ποσοστό θνητότητας περίπου 1%, είναι αυτό που εντοπίστηκε στην Ισπανία.

Η Ισπανία, η Αγγλία και η Πορτογαλία είναι οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα στην πρόσφατη έξαρση της συνήθως ήπιας ιογενούς λοίμωξης έξω από περιοχές στις οποίες θεωρείται ενδημική, σε τμήματα της δυτικής και της κεντρικής Αφρικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τράπεζες: Διαχειρίσιμο το ρίσκο στη ναυτιλία παρά τη διεθνή αβεβαιότητα

Νέες ισορροπίες στη συνδρομητική φέρνει η συμμαχία Μαρινάκη - Κυριακού - Βαρδινογιάννη

Τα τελευταία ασφαλιστικά «χιλιόμετρα» πριν τη σύνταξη επιδοτεί πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για άνεργους από 57 έως 74 ετών

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider