Μέσω gov.gr η ίδρυση Ναυτικής Εταιρείας Πλοίων Αναψυχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέσω gov.gr η ίδρυση Ναυτικής Εταιρείας Πλοίων Αναψυχής
Νέες ψηφιακές υπηρεσίες που αφορούν τη θαλάσσια υπηρεσία θα ενταχθούν από το καλοκαίρι στο gov.gr.

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες που αφορούν την ναυτιλία ετοιμάζεται να εγκαινιάσει από κοινού το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Ναυτιλίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης από το βήμα του 6ου Συνεδρίου Ναυτιλίας της Ναυτεμπορικής, «Ναυτιλία: Η βιομηχανία της χρονιάς»

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα κωδικοποιηθούν και θα ενταχθούν στο gov.gr φτάνουν αρχικά τις 40 και περιλαμβάνουν από εκκρεμότητες όπως το e-Nηολόγιο έως και νέες παρεμβάσεις στην ναυτεκπαίδευση, υπηρεσίες για το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος κ.ά

Η προσπάθεια για την κωδικοποίησή τους ξεκίνησε μέσω της υπογραφής ενός Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και ήδη κάποιες από αυτές βρίσκονται κοντά στην υλοποίησή τους.

Μια εξ αυτών, είναι και η απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης Ναυτικής Εταιρείας Πλοίων Αναψυχής (ΝΕΠΑ), η οποία αναμένεται να εγκαινιαστεί μέσα στο καλοκαίρι. «Θα ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες από τώρα να παρέχεται και στο gov.gr, όπως και γενικότερα η ίδρυση μιας ατομικής επιχείρησης θα παρέχεται από το gov.gr μέσα στο καλοκαίρι» επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης τονίζοντας ότι η «ψηφιακή ίδρυση μιας απλής ΝΕΠΑ θα αποτελέσει το θέμα του καλοκαιριού».

Παράλληλα, εντός των επόμενων μηνών θα παρουσιαστεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Ναυτιλίας και η θυρίδα του Ναυτικού, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα έγγραφα των Ελλήνων ναυτικών ψηφιοποιημένα.

Η ναυτιλία με δεδομένο τον ηγετικό της χαρακτήρα έχει κεντρική θέση στην ψηφιακή «αμαξοστοιχία» της χώρας, η οποία μπαίνει σε κομβική τροχιά» επεσήμανε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Θα έλεγα ότι όπως και σε αυτόν τον κλάδο, έτσι και γενικότερα, η μεγάλη αυτή αλλαγή συντελείται σε κάθε πτυχή του κράτους» προσέθεσε ο υπουργός, απαριθμώντας μια σειρά από παρεμβάσεις που έχουν γίνει όπως η συνταγογράφηση, η άυλη συνταγογράφηση, ο φάκελος υγείας, ο φάκελο ασθενούς, η τηλε-ιατρική που έρχεται, η τηλεκπαίδευση, το 112 κτλ.

«Σε κάθε πτυχή του ελληνικού κράτους αυτή τη στιγμή, εντάσσουμε τεχνολογικές λύσεις, οι οποίες έρχονται να επικουρήσουν και να ενδυναμώσουν τον επιχειρηματία, τον πολίτη, τον καθένα από εμάς στα γεγονότα της ζωής μας» συμπλήρωσε.

«Πριν από χρόνια μιλούσαμε για το μεγάλο ασθενή, αντιμετωπίσαμε τρία μνημόνια, χρειάστηκε να γίνουν πάρα πολύ μεγάλες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε, ενώ μέχρι το 2019 υπήρχε το ερώτημα για το αν το κράτος μπορούσε να αλλάξει. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη κατάκτηση της εποχής δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι στο “δεν γίνεται“ έσβησε το “δεν“, ότι δηλαδή μπορεί κάλλιστα, εάν υπάρχει ομάδα, σχέδιο, όραμα και πνοή, να αλλάξεις τα πράγματα» σημείωσε ο υπουργός , καταλήγοντας ότι όλα όσα έχουν γίνει δεν είναι η αρχή του τέλους αλλά το τέλος της αρχής»

«Η μεγάλη προσπάθεια του Γιάννη Πλακιωτάκη, η μεγάλη προσπάθεια η δικιά μας και πρωτίστως η μεγάλη προσπάθεια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αναβαθμίσουμε όλες τις υποδομές και να φτιάξουμε δομές, θεσμούς, τεχνολογίες και να βρούμε λύσεις αντάξιες των ανθρώπων, αντάξιες των συμπολιτών μας, αντάξιες των δυνατοτήτων μας. Να ελευθερώσουμε τις μεγάλες δυνατότητες κλάδων όπως είναι πρωτίστως εκείνος της Ναυτιλίας, και ακριβώς γι’ αυτό νομίζω ότι έχουμε κάθε λόγο για να είμαστε αισιόδοξοι.

Θα κλείσω με το προφανές, ότι δηλαδή όλα όσα έχουν γίνει δεν είναι η αρχή του τέλους, αλλά το τέλος της αρχής» κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης: Μητσοτάκης και Ντράγκι μοιράζονται το ίδιο όραμα στην ψηφιακή πολιτική

Πιερρακάκης: Γκρεμίσαμε τα εσωτερικά τείχη του κράτους

gazzetta
gazzetta reader insider insider