«Εξαφανίστηκε» το σήμα του superyacht Pacific κοντά στις Μπαχάμες - Ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη (pics)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εξαφανίστηκε» το σήμα του superyacht Pacific κοντά στις Μπαχάμες - Ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη (pics)
Πρόκειται για το Pacific, το οποίο ανήκει στον Leonid Mikhelson, τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο της Ρωσίας και 45ο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Τα ίχνη ενός εντυπωσιακού superyacht, αξίας 150 εκατ. δολαρίων, αγνοούνται. Η τελευταία εμφάνιση του πλοίου ήταν κοντά στις Μπαχάμες και σύμφωνα με το Bloomberg έχει σταματήσει να εκπέμπει σήμα της τοποθεσίας του.

Πρόκειται για το Pacific, το οποίο ανήκει στον Leonid Mikhelson, τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο της Ρωσίας και 45ο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 26 δισ. δολάρια.

Η Novatek στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο Ρώσος επιχειρηματίας, είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία παροχής φυσικού αερίου στην Ρωσία και βρίσκεται στις λίστες κυρώσεων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά, λόγω των δεσμών του με την Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, λόγω του ρωσο-ουκρανικού πολέμου.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει περίπου το 1/4 της εισηγμένης εταιρείας, η οποία παράγει περίπου το 10% του φυσικού αερίου στη χώρα.

Η πορεία του Pacific

Το γιοτ που έχει μήκος 85 μέτρα και διαθέτει αρκετό χώρο για δύο ελικόπτερα, έδωσε το τελευταίο του σήμα ενώ βρισκόταν καθοδόν προς την Καραϊβική, πριν χαθεί το σήμα του στις 8 Μαΐου, κοντά στις Μπαχάμες, σύμφωνα με το Bloomberg. Όπως αναφέρεται, η παύση της εκπομπής του σήματος παραβιάζει τη διεθνή ναυτική νομοθεσία.

Πηγή: https://insights.spire.com/maritime

Οι Μπαχάμες βρίσκονται σε συνεργασία με τις ΗΠΑ για την κατάσχεση σκαφών και συλλήψεις προσώπων, οπότε εκτιμάται πως ο προορισμός του σκάφους θα ήταν μια πιο φιλική προς την Ρωσία περιοχή, εκεί κοντά, όπως είναι η Κούβα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ισπανία «στοχεύει» ένα γιοτ και άλλα περιουσιακά στοιχεία 15 Ρώσων ολιγαρχών

«Υπό κράτηση» 14 γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους ιδιοκτήτες στην Ολλανδία

gazzetta
gazzetta reader insider insider