Σε διαδικτυακή συνάντηση για την ενίσχυση τελωνειακής συνεργασίας Ελλάδας – Β. Μακεδονίας ο Ι. Σμυρλής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε διαδικτυακή συνάντηση για την ενίσχυση τελωνειακής συνεργασίας Ελλάδας – Β. Μακεδονίας ο Ι. Σμυρλής
Smyrlis
Ο κ. Σμυρλής σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και τόνισε την αναγκαιότητα για πλήρη αξιοποίηση του Οικονομικού και Επενδυτικού Σχεδίου της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, απηύθυνε χαιρετισμό σε διαδικτυακή συνάντηση (webinar) με θέμα: «Enhancing the economic and customs cooperation in times of crisis», που συνδιοργάνωσαν το Γραφείο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια και η Τελωνειακή Διοίκηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο κ. Σμυρλής σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και τόνισε την αναγκαιότητα για πλήρη αξιοποίηση του Οικονομικού και Επενδυτικού Σχεδίου της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια. Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι «η τελωνειακή συνεργασία των δύο χωρών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διευκόλυνση του εμπορίου και τη λεγόμενη ήπια συνδεσιμότητα (soft connectivity)».

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία που υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση για την επέκταση των Πράσινων Λωρίδων στα σύνορα Δυτικών Βαλκανίων κρατών μελών της ΕΕ και στην πρόοδο που έχει συντελεστεί επί του συγκεκριμένου θέματος χάρη στη συνεργασία των Τελωνειακών Διοικήσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Τέλος, ο κ. Σμυρλής τόνισε την ανάγκη για συνέργειες μεταξύ των δύο χωρών με στόχο τη διευκόλυνση του εμπορίου και των μεταφορών.

Το webinar χαιρέτισε επίσης ο αρμόδιος για θέματα οικονομίας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, κος Fatmir Bytyqi, ενώ είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στις δύο χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σμυρλής: Δυναμική τάση στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου

Σμυρλής (ΔΟΣΕ): Με τον ΕΕΕΠ πενταπλασιάζεται η κάλυψη των ελληνικών εξαγωγών σε μία 5ετία

gazzetta
gazzetta reader insider insider