Τρεις νεκροί από επίθεση ενόπλου σε νηπιαγωγείο στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τρεις νεκροί από επίθεση ενόπλου σε νηπιαγωγείο στη Ρωσία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που επικαλούνται τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, "ο λόγος της επίθεσης πιθανόν να είναι μια ενδοοικογενειακή διαμάχη".

Ενας άνδρας άνοιξε σήμερα πυρ σε ένα νηπιαγωγείο της πόλης Ουλιάνοφσκ, στην κεντρική Ρωσία, σκοτώνοντας δύο μαθητές και μια νηπιαγωγό και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε στο AFP ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

"Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε ένα νηπιαγωγείο. Δύο παιδιά είναι νεκρά, μια νηπιαγωγός και ο δράστης επίσης", επιβεβαίωσε στο AFP ο Ντμίτρι Καμάλ, ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι γνωστή η ηλικία των παιδιών, αλλά πιθανόν να είναι "μεταξύ τριών και έξι ετών" προσθέτοντας ότι οι ερευνητές βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που επικαλούνται τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, "ο λόγος της επίθεσης πιθανόν να είναι μια ενδοοικογενειακή διαμάχη".

Ο βουλευτής και πρώην κυβερνήτης της περιοχής Σεργκέι Μορόζοφ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ότι μια νηπιαγωγός και δύο παιδιά, γεννημένα το 2016 και το 2018, είναι νεκρά.

Το κανάλι Telegram Baza, που φημίζεται για τις διασυνδέσεις του με τις δυνάμεις ασφαλείας, ανέφερε ότι ο άνδρας εισήλθε στο σχολείο στην ώρα της ανάπαυσης των μαθητών οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο.

Κάποτε σπάνιες, οι θανατηφόρες ένοπλες επιθέσεις, ειδικά στα σχολεία, βαίνουν αυξανόμενες στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια σε τέτοιο σημείο ώστε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν να εκφράσει ανησυχία θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα εισαγόμενο από τις ΗΠΑ φαινόμενο και ένα διεστραμμένο αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης, γεγονός που τον οδήγησε στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: Ανοιχτή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου η νέα ρύθμιση των 72 δόσεων - Oι προϋποθέσεις και οι «κόφτες»

Ο Ντοστογιέφσκι… πάει στην Καρυστιανού - Ο Τσίπρας ιδρώνει τη φανέλα της «Μπάρτσα» - Ο «καθαρός διάδρομος» της ΝΔ

Νέο Αεροδρόμιο Κρήτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-GMR): Προσφορά από Indra για τα συστήματα αεροναυτιλίας - «Απογειώνεται» τέλη 2028

Φόρτωση BOLM...
reader insider